Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Από το Σάββατο 2 Ιουνίου 2018, σταμάτησαν οι αναρτήσεις πολιτικού περιεχομένου.

Με την ευκαιρία, θέλω να ευχαριστήσω όσες και όσους με εμπιστεύτηκαν αυτά τα 12 χρόνια…

Τρίτη, 30 Ιουνίου 2009

Ενδιαφέρουσες χορευτικές παραστάσεις από τον Πολιτιστικό Οργανισμό Δήμου Ροδίων.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
20/02/2008
Δύο πολύ ενδιαφέρουσες χορευτικές παραστάσεις θα παρουσιαστούν από την ομάδα «Χορευτές», το Σάββατο 4 και την Κυριακή 5 Ιουλίου ΄09, στις 21:00, στο Θέατρο Μεσαιωνικής Τάφρου «Μελίνα Μερκούρη», από τον Πολιτιστικό Οργανισμό Δήμου Ροδίων.
Το ερχόμενο Σάββατο 4 Ιουλίου, η ομάδα ΧΟΡΕΥΤΕΣ θα παρουσιάσει σε πανελλήνια πρεμιέρα, την καινούργια της δημιουργία με τίτλο “Birds”. Πρόκειται για ένα φιλόδοξο έργο που αντικατοπτρίζει την ευαισθησία της ομάδας στη σημερινή κοινωνική και πολιτική κατάσταση, συνθέτοντας ένα θέαμα με χορό και multimedia.
H παράσταση αποτελείται από τρία μέρη, τα οποία χορογραφούν ο Μιχάλης Ναλμπάντης, η Μαρία Ανθυμίδου και η Αλίκη Καζούρη. Ο Μάκης Φάρος υπογράφει το σενάριο και το video-art, η μουσική σύνθεση είναι του Στάθη Ιωάννου και τα κοστούμια της Ευδοκίας Βεροπούλου. Xoρεύουν: Ράνια Φόβου, Ιωάννα Παρασκευοπούλου, Νατάσσα Φραντζή, Παυλίνα Ανδρiοπούλου, Σαββας Μπαλτζής, Αντώνης Αντωνίου.
Την Κυριακή 5 Ιουλίου θα παρουσιαστούν οι χορευτικές παραγωγές X-Party σε χορογραφία Μαρίας Ανθυμίδου, μουσική Σπύρου Φάρου, video Μάκη Φάρου, Ιστορία χωρίς περίγραμμα, σε χορογραφία Μιχάλη Ναλμπάντη, μουσική επιμέλεια Στάθη Ιωάννου, Αεί, σε χορογραφία Αλίκης Καζούρη, μουσική σύνθεση και ζωντανή εκτέλεση Best men (Στάθης Ιωάννου, Μάριος Σαρακηνός), χορεύουν: Ράνια Φόβου, Ιωάννα Παρασκευοπούλου, Νατάσσα Φραντζή, Παυλίνα Ανδρiοπούλου, Rowan Thorpe, Αντώνης Αντωνίου.
Οι , ιδρύθηκαν στην Αθήνα τον Ιούλιο του 1993 από τους Μαρία Ανθυμίδου, Αλίκη Καζούρη και Μιχάλη Ναλμπάντη ύστερα από πολύχρονη συνεργασία. Έχουν στο ενεργητικό τους τριάντα παραγωγές, πέντε κοινοτικά προγράμματα και περισσότερες από 300 παραστάσεις στην Ελλάδα, την Ευρώπη, τις Η.Π.Α. και την Νότιο Αμερική, ενώ επιχορηγούνται από το ΥΠ.ΠΟ. από το έτος της ίδρυσής τους. Από το 2006 διοργανώνουν το NOMAD’S Festival στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, μια πρωτότυπη σειρά εκδηλώσεων που συνδυάζει με μεγάλη επιτυχία, εικαστικές εγκαταστάσεις, χορευτικές παραστάσεις, συναυλίες και happenings νέων καλλιτεχνών, κερδίζοντας την αγάπη του κοινού για νέες προτάσεις στον καλλιτεχνικό χώρο και την ικανοποίηση των καλλιτεχνών που έχουν την ευκαιρία να συνεργαστούν με εκπροσώπους άλλων Τεχνών.

ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΗ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ ΣΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΝΙΑΣ!

(Πάνω από 1000 άτομα έζησαν μια μαγική μεσαιωνική νύχτα!)

Ένα καταπληκτικό σκηνικό έξω από το κάστρο του χωριού μας έστησε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κρητηνίας και με τη δύση του ηλίου άρχισε να ζωντανεύει ένα μεσαιωνικό καλοκαιρινό γλέντι με κατοίκους ντυμένους σε ποικίλα χρώματα να πίνουν και να τρώνε ξένοιαστοι, με τη μουσική από γκάιντες, κρουστά και όργανα της υπαίθρου να χαϊδεύουν γλυκά τα αυτιά των κατοίκων του κάστρου, τους πλανόδιους θαυματοποιούς να εντυπωσιάζουν μικρούς και μεγάλους καταπίνοντας φωτιές και περπατώντας πάνω σε γυαλιά!
Τα σπίτια της πλατείας γέμισαν ασφυκτικά από επισκέπτες, τα αρνιά μπήκαν στη σούβλα, τα μεγάλα τηγάνια στις φωτιές και τα κρέατα στα κάρβουνα, οι γυναίκες άλεθαν σιτάρι φτιάχνοντας αλεύρι και πίτες με μέλι στα παιδιά και οι άντρες απολάμβαναν τις δροσερές μπύρες κάτω από τον υπέροχο φωτισμό του κάστρου!
Ξαφνικά έκαναν την εμφάνιση τους οι ξυλοπόδαροι με φανταχτερές ενδυμασίες χορεύοντας στο γλυκό μεσαιωνικό ρυθμό κρατώντας δάδες, πετώντας φωτιές ψηλά στον αέρα και με εντυπωσιακά κόλπα να σαγηνεύουν μικρούς και μεγάλους!
Η γειτονιά του κάστρου γέμισε από κόσμο και η ζωή μεταφέρθηκε μέσα σε λίγες ώρες εκατοντάδες χρόνια πίσω! Όλοι ένοιωσαν το ίδιο συμπαρμένοι από τη μαγεία του θεάματος! Η νύχτα έκλεισε όταν οι ιππότες σταυροφόροι έκαναν την εμφάνιση τους και επιτεθήκαν εναντίων των εχθρών με αληθινά σπαθιά που άστραφταν μέσα στη νύχτα σε μια μάχη σώμα με σώμα που έκοβε την ανάσα όλων μας!
Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε ΟΛΟΥΣ τους εθελοντές χωριανούς που βοήθησαν ο καθένας με τον τρόπο του στη δημιουργία της φαντασμαγορικής εκδήλωσης και έκαναν υπερήφανους όλους τους Κρητηνέζους!
(Σύντομα θα δημοσιεύσουμε βίντεο και φωτογραφίες!)

Δευτέρα, 29 Ιουνίου 2009

Ενημερωτική ημερίδα για τα τροχαία ατυχήματα θα πραγματοποιηθεί το φθινόπωρο στο δήμο Καμείρου

ΔΗΜΟΣ ΚΑΜΕΙΡΟΥ 27/6/2009
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ενημερωτική ημερίδα για τα τροχαία ατυχήματα θα πραγματοποιηθεί το φθινόπωρο στο δήμο Καμείρου, στο πλαίσιο της προσπάθειας ευαισθητοποίησης των κατοίκων, που καταβάλλει η δημοτική αρχή με απώτερο σκοπό τη μείωση των ανθρώπινων θυμάτων.
Η ημερίδα θα διοργανωθεί από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καμείρου, σε συνεργασία με τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Δωδεκανήσου και ήδη έγινε μία πρώτη συνεννόηση ανάμεσα στο δήμαρχο Καμείρου κ. Δημήτρη Κρητικό και τον αρμόδιο αντινομάρχη κ. Στάθη Κουσουρνά.
Τη σχετική ανακοίνωση έκανε ο ίδιος ο δήμαρχος κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου χτες το βράδυ, τονίζοντας ότι ο κατάλογος των θυμάτων από τροχαία ατυχήματα μεγαλώνει και είναι αναγκαία η παρέμβαση της τοπικής αυτοδιοίκησης με όποιο τρόπο μπορεί αυτή να βοηθήσει.
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι επισημάνσεις του αντιδημάρχου Καμείρου, κ. Γιάννη Μαριεττή, ο οποίος μίλησε για την κακή κατάσταση των δρόμων και αναφέρθηκε ειδικά στην εικόνα που παρουσιάζει η είσοδος του αεροδρομίου. Όπως επεσήμανε, εδώ και μήνες οι εργασίες έχουν σταματήσει σε εκείνο το σημείο με αποτέλεσμα η είσοδος και η έξοδος να θυμίζει βομβαρδισμένη περιοχή και φυσικά να δημιουργεί άσχημη εντύπωση στους επισκέπτες μας.
Ο ορισμός της ημερομηνίας διεξαγωγής της ημερίδας θα γίνει μόλις αρχίσει η νέα σχολική περίοδος ώστε να δοθεί η ευκαιρία και στους μαθητές να παρακολουθήσουν τα όσα χρήσιμα θα ειπωθούν από τους ειδικούς.
Επίσης κατά τη χτεσινή συνεδρίαση αποφασίστηκε να δοθεί παράταση στη διάρκεια του διαγωνισμού για την φιλοτέχνηση εμβλήματος στο δήμο Καμείρου.
Σημειώνεται ότι ο διαγωνισμός έπρεπε να τερματιστεί στο τέλος Ιουνίου, όμως το σώμα αποφάσισε να παρατείνει τη διάρκειά του μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου για να υπάρξει συμμετοχή και από τη μαθητική κοινότητα του δήμου Καμείρου ώστε οι προτάσεις για το έμβλημα να είναι περισσότερες.
Ο δήμαρχος Καμείρου ανακοίνωσε επίσης ότι οι εγγραφές για τις κατασκηνώσεις του Προφήτη Ηλία που είναι έτοιμες να λειτουργήσουν φέτος, ξεκίνησαν στις 22 του μήνα. Θα υπάρξουν συνολικά πέντε κατασκηνωτικές περίοδοι, από τις οποίες οι τρεις θα είναι για παιδιά δημοτικού και οι άλλες δύο για παιδιά γυμνασίου. Το δημοτικό συμβούλιο Καμείρου, αποφάσισε στην χθεσινή του συνεδρίαση, ομόφωνα, να συνεισφέρει οικονομικά κατά 150 ευρώ ανά παιδί.
Οι κατασκηνώσεις θα ανοίξουν τις πύλες τους, στις 4 Ιουλίου, και θα κλείσουν στα μέσα Αυγούστου.
Επίσης όπως έκανε γνωστό ο κ. Κρητικός, το κυλικείο στον αρχαιολογικό χώρο της αρχαίας Καμείρου είναι έτοιμο να λειτουργήσει και εκκρεμεί μόνο η ηλεκτροδότηση, ενώ τόνισε ότι έγιναν και οι προσλήψεις στην ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ.
Όσον αφορά τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, το σώμα αποδέχθηκε μεταξύ άλλων να αποπληρώσει το ποσό των 80.000 ευρώ από παλαιότερες οφειλές του δήμου Καμείρου στη ΔΕΣ ΡΟΔΑ, και ενέκρινε το αίτημα του τοπικού διαμερίσματος Φανών να αγοράσει οικόπεδο για τις ανάγκες στάθμευσης της περιοχής.
Επίσης, το δημοτικό συμβούλιο έκανε δεκτό το αίτημα του επικεφαλής της μειοψηφίας κ. Γιάννη Μαρίνου, να πραγματοποιηθεί ειδική συνεδρίαση με μοναδικό θέμα την ανώνυμη δημοτική εταιρία ΚΑΜΕΙΡΟΣ Αναπτυξιακή Α.Ε.

Πρόταση του Τοπικού Συμβουλίου Φανών

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤ.ΑΙΓΑΙΟΥ
ΝΟΜΟΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ
ΔΗΜΟΣ ΚΑΜΕΙΡΟΥ


Βιογραφικό για ονοματοδοσία στο Τοπικό Διαμέρισμα Φανών (ΒΑΣΙΛΗΣ ΝΙΚΟΛΙΤΣΗΣ)
Αγαπητοί συνάδελφοι, μετά από ομόφωνη πρόταση του Τοπικού Συμβουλίου Φανών, εισηγούμαστε στο δημοτικό συμβούλιο για την θετική έγκριση των ονομασίας οδού στο ΤΔ Φανών σε οδό ΒΑΣΙΛΗ ΝΙΚΟΛΙΤΣΗ.
Ο Βασίλης Νικολίτης του Σταύρου και της Άννας, γεννήθηκε στις 10 Δεκεμβρίου 1912 στη Σύμη και απεβίωσε σε ηλικία 85 ετών (στις 13 Μαΐου 1997) στις Φάνες όπου παντρεύτηκε και έζησε νεαρή ηλικία, αποκτώντας συνολικά 8 παιδιά.
Ο Βασίλης Νικολίτσης του Σταύρου ανήκε στην κατηγορία των συμπατριωτών μας εκείνων που μαζί με χιλιάδες άλλους δεν έσκυψαν το κεφάλι στον κατακτητή.
Από νεαρή ηλικία, εντάχθηκε στις τάξεις του στρατού, έγινε ιερολοχίτης και συμμετείχε με μοναδική προσήλωση και αποφασιστικότητα στους αγώνες του έθνους και της ιδιαίτερης πατρίδας μας της Δωδεκανήσου, πολεμώντας ενάντια στις δυνάμεις κατοχής (1940 – 1945) αλλά και συμμετέχοντας ενεργά στους αγώνες.
Ο Βασίλης Νικολίτσης, τον οποίο σήμερα τιμούμε, αποδίδοντας ελάχιστο φόρο τιμής προτείνοντας να δοθεί το όνομά του σε μια οδό στο Τοπικό διαμέρισμα των Φανών, τιμήθηκε πολλές φορές όσο ήταν εν ζωή από φορείς και συλλόγους, όχι όμως και από τον Δήμο Καμείρου, τον δήμο μας.
Ενδεικτικά, από όσα στοιχεία μπορέσαμε να συγκεντρώσουμε, τιμήθηκε:
Με τιμητικό δίπλωμα εφέδρου Πολεμιστή (Ριμινίτη) στις 28 Οκτωβρίου 1980 από τον αείμνηστο δήμαρχο Ροδίων Δημήτρη Βενετοκλή.
Με αναμνηστικό μετάλλιο εκστρατείας, (στις 6 Δεκεμβρίου 1957) από το Γενικό Επιτελείο Στρατού, ως έφεδρος δεκανέας.
Με τιμητικό δίπλωμα του Πανελλήνιου Συνδέσμου Πολεμιστών Εστρατευτικών Σωμάτων Μέσης Ανατολής (Ριμινιτών – Ιερολοχιτών) στις 10 Δεκεμβρίου 1988.
Με τιμητική διάκριση της Ευρωπαϊκής Ένωσης την 1η Ιουλίου 1986.
Με τιμητική δίπλωμα και το αργυρό μετάλλιο τιμής της πόλης της Ρόδου, από τον Δήμαρχο Σάββα Καραγιάννη, στις 7 Μαρτίου 1990.
Από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής, για την υπηρεσία και την προσφορά του στην Πατρίδα, στις 30 Δεκεμβρίου 1985.

Απόηχος εκλογών 2009

Την Κυριακή και την Δευτέρα, 14 και 15 Ιουνίου, ψηφίσαμε και εκλέξαμε τα νέα όργανα της ΒΙΟΖΩ, κι αυτό ήταν μια πολιτική πράξη ουσίας, ελεύθερα σκεπτόμενων πολιτών.
...Με την λογική του πρώτου βήματος σε μια διαρκή προσωπική συμμετοχή στο συγκεκριμένο καταναλωτικό κίνημα, που έβαλε στοίχημα να σταματήσει την ληστρική επιδρομή των λίγων στην τσέπη και στην ζωή των πολλών.
Τα μέλη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου και την Εκτελεστική Γραμματεία του θα τα βρείτε αναλυτικά στο http://www.biozo.gr/, που θα γίνει και ο τόπος στο διαδίκτυο με τις περισσότερες πληροφορίες για τους καταναλωτές.
Οι άνθρωποι αυτοί που έλαβαν από τους καταναλωτές την εντολή εκπροσώπησής τους στο Δ.Σ. και στα κινήματα, έχουν πείρα, όρεξη για δουλειά, πείσμα, και όνειρα για μια ποιοτικότερη ζωή που τη δικαιούμαστε.
Οι εκλογές ήταν μια νέα αφετηρία για τον μακρύ αγώνα δρόμου που μας περιμένει.
Ο τόπος μας παράγει επαρκείς και καλές πρώτες ύλες για τροφή και ενέργεια και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να τη μοιράζει άνισα, αδιαφορώντας για τις συνέπειες.
Με βασικό κίνητρο την ανάγκη για προσιτή, αγνή τροφή από ντόπιες ποιοτικές πρώτες ύλες, επιμένουμε και απαιτούμε από τους ισχυρούς της αγοράς να σεβαστούν επιτέλους τους καταναλωτές.
...Όποιος υποστηρίζει το αντίθετό θα μας βρει απέναντί του.
Η ΒΙΟΖΩ δεν είναι μια οργάνωση σφραγίδα, είναι μια υγιής συλλογικότητα με αρχές, που καθημερινά αντιμετωπίζει τα... ερπετά και τους... γύπες της κερδοσκοπίας και της αισχροκέρδειας.
Γνωρίζοντας πως η λαχτάρα των μεγάλων παγκόσμιων εταιριών τροφίμων -και όχι μόνο- για κέρδος δεν γνωρίζει ηθικές αναστολές, εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς πως ο αγώνας μας χρειάζεται ενίσχυση και την «χείρα μας κίνει» !
Τίποτα δεν χαρίζεται και τίποτα δεν επιτυγχάνεται με αδράνεια ακόμα και αν έχεις επιλέξει τον καλύτερο αντιπρόσωπο.
Χρειάζεται προσωπική παρέμβαση του καθενός ξεχωριστά και όλων μαζί...
· για να σταματήσει το χαράτσωμα των καταναλωτών.
· για να έρχεται στο τραπέζι μας φαγητό και όχι σκουπίδια.
· για να έχουμε ζωή και όχι επιβίωση.
Αθήνα, 23 Ιουνίου 2009
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΒΙΟΖΩ
http://www.biozo.gr/
Συν ΒΙΟΖΩ και χείρα κίνει!
«ΒΙΟΖΩ» - Πανελλήνια Ένωση Καταναλωτών "ΒΙΟ-ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΓΙΑ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΖΩΗ", ΜακΜίλλαν 10, Πατήσια, 11144 Αθήνα. Τηλ/Φαξ: 210 522 23 23, 697-9734591, Ηλ.Ταχ: email@biozo.org Ιστοσελίδα: http://www.biozo.gr/
Στείλτε την γνώμη σας στην ΒΙΟ.ΖΩ

Κυριακή, 28 Ιουνίου 2009

Η Νέλη Δημόγλου έδωσε με τους χορούς , τις φορεσιές και την μουσική δείγματα την Ελληνικής κουλτούρας

Η αποστολή στην Ιαπωνία στέφτηκε με απόλυτη επιτυχία. Σκοπός του ταξιδιού ήταν η ενημέρωση του Ιαπωνικού λαού για το Εκπολιτιστικό έργο του Μ. Αλεξάνδρου. σε σύνολο 26 παραστάσεων σε όλη την Ιαπωνία ( 13 μεγαλύτερες πόλεις) και σύνολο θεατών άνω των 80.000.Μας δόθηκε η ευκαιρία να γνωρίσουμε στους Ιάπωνες την γενέτειρα χώρα και πόλη του Μ.Αλεξάνδρου, καθώς στο κατα 2,30 ωρών πρόγραμμα η αναφορά στο έργο του πέρασε μέσα από ιστορία , χάρτες , και ιστορικά στοιχεία. η κ. Νέλη Δημόγλου έδωσε με τους χορούς , τις φορεσιές και την μουσική δείγματα την Ελληνικής κουλτούρας την εποχής, καθώς με την έναρξη του προγράμματος η επιβλητική παρουσία του αρχαίου χορού Σύκινις εξέπληξε τους Ιάπωνες μεταφέροντας τους πίσω χιλιάδες χρόνια. Σειρά είχε η Μακεδονία με δύο χορούς 1ο 3ο καρσιλαμά και Λεβέντικο χορό Φλώρινας. στο τέλος η Καππαδοκία με τρεις χορούς , ενώ η αναφορά στην σημερινή Ελλάδα έγινε μέσα από τα παιδιά του Πειραιά χορός και τραγούδι σε τέσσερις γλώσσες .Όλο το θέατρο όρθιο να τραγουδάει στα Ιαπωνικά και να χειροκροτεί .Θα σταθώ μόνο σε μία φράση από τα χείλη του γραμματέα του Ελλ. προξενείου την Ελλάδας στο Τόκιο ( ¨το έργο που έχετε επιτελέσει με αυτές τις 26 παραστάσεις είναι τόσο μεγάλο που το προξενείο μας δεν έχει καταφέρει ακόμα να κάνει εδώ και πολλά χρόνια που είμαστε εδώ¨Είμαστε περήφανοι που εκπροσωπήσαμε την χώρα μας και συμβάλαμε το ελάχιστο για να γνωρίσει ο Ιαπωνικός λαός ότι ο Μ.Αλέξανδρος ήταν και είναι μόνο Έλληνας!
αγαπητέ φίλε.
Στις 9 του Ιούνη γύρισε το Εκπολιτιστικό σωματείο Ελληνικών χορών της Νέλλης Δημόγλου από ένα ταξίδι 30 ημερών (13 μεγαλύτερες πόλεις) στην Ιαπωνία όπου εκπροσώπησε την χώρα μας στις εκδηλώσεις Ο δρόμος του Μεταξιού με θέμα Το Eκπολιτιστικό έργο του Μ.Αλεξάνδρου . Ουσιαστικά ήταν αγώνας δρόμου ενάντια στην παραχάραξη της ιστορικής αλήθειας από τούς γείτονες (Σκοπιανούς ) σε μια χώρα πολλών εκατομμυρίων ανθρώπων όπου η ιστορική αναφορά στο πρόσωπο του Μ.Αλεξάνδρου για το έργο του , την καταγωγή του ήταν καταλυτική για την διαμόρφωση της πραγματικότητας. Η ομάδα χορού της Κ. Δημόγλου έδωσε υψηλά δείγματα της αρχαιοελληνικής κουλτούρας και πολιτισμού αλλά και της σημερινής Ελλάδας γνωρίζοντας στον Ιαπωνικό λαό το πολιτιστικό επίπεδο που ανατράφηκε ,διδάχτηκε και έζησε ο Μ.Αλέξανδρος.
Τα σχόλια θετικά από πλευράς Υπ. Εξωτερικών και της πρεσβείας της Ελλάδας στην Ιαπωνία, αλλά και του Ιαπωνικού λαού που έκανε σαν τρελός μόνο με την λέξη Ελλάδα (χαίρουμε βαθιάς εκτίμησης)
Παρ όλα αυτά ο δήμος κωφεύει στις προσπάθειές μας να ξαναλειτουργήσει το Θέατρο Ελληνικών χορών της παλιάς πόλης Ρόδου (πολιτιστική πύλη σε ένα νησί που δέχετε χιλιάδες τουρίστες κάθε χρόνο )
Μήπως για το ότι το έργο που παράγουμε είναι ουσιαστικό και όχι θεάματα ,μεταξωτές κορδέλες και αρώματα;

Σάββατο, 27 Ιουνίου 2009

Ολοκληρώνεται το 3ο Μεσαιωνικό Φεστιβάλ Ρόδου

Ρόδος, 27/06/2009
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ολοκληρώνεται το 3ο Μεσαιωνικό Φεστιβάλ Ρόδου
Μετά τη γιορτή του Κάστρου της Μονολίθου το Σάββατο 27 Ιουνίου, με μουσική, παραστάσεις, αφηγήσεις παραμυθιών με θέμα τα Κάστρα, τους Δράκους, τους Ιππότες, τις Νεράιδες και επαγγελματίες αφηγητές με τους μουσικούς τους που ζωντάνεψαν την φαντασία όλων, το 3ο Μεσαιωνικό Φεστιβάλ Ρόδου ολοκληρώνεται την Κυριακή 28 Ιουνίου 2009 με τη γιορτή του Κάστρου της Κρητηνίας. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων μουσική, φακίρη, ξυλοπόδαρους, θεάματα με φωτιές, φαγητό και κρασί. Η γιορτή θα κλείσει με την θεαματική αναπαράσταση του θρύλου της Ηρωίδας Αναστασίας. Το δρώμενο θα συνοδεύσουν ξυλοπόδαροι με φωτιές κατά τη διάρκεια της μάχης.


Για το «Μεσαιωνικό Ρόδο»
Άννα Αχιολά Πρόεδρος ΔΣ
Δημήτρης Σπανός Γενικός Γραμματέας

3ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΡΟΔΟΥ 13-28 ΙΟΥΝΙΟΥ 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
3ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΡΟΔΟΥ 13-28 ΙΟΥΝΙΟΥ 2009
ΠΑΛΑΤΙ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΜΑΓΙΣΤΡΟΥ 21:00
Πέμπτη 25 ΙΟΥΝΙΟΥ ΡΕΣΙΤΑΛ ΠΙΑΝΟΥ με θέμα “Χοροί για πιάνο “
με τον διακεκριμένο πιανίστα Στέφανο Θωμόπουλο
Εντυπωσίασε το εκρηκτικό κουαρτέτο με τα ηλεκτρικά μουσικά όργανα “Electric String Quartet 4tissimo” την Κυριακή 21 Ιουνίου με μια συναυλία αφιέρωμα στην Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Ρόδου.Οι ακροατές που από νωρίς είχαν πλημυρίσει τον μαγευτικό χώρο στο Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου χειροκροτούσαν όρθιοι με ενθουσιασμό για αρκετή ώρα για μiα ακόμη εκτέλεση.
Η επόμενη εκδήλωση του «Διεθνούς Φεστιβάλ Ρόδου», την Πέμπτη 25 Ιουνίου, είναι ένα ρεσιτάλ πιάνου με τον Στέφανο Θωμόπουλο. Ο διακεκριμένος έλληνας πιανίστας με έδρα το Παρίσι, έρχεται στη Ρόδο για ένα ρεσιτάλ με ιδιαίτερα ενδιαφέρον πρόγραμμα από ελληνικούς και φανταστικούς χορούς των: Κωνσταντινίδη, Ξενάκη, Ravel και Liszt.
Ο Στέφανος Θωμόπουλος σπούδασε στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης όπου απέσπασε το ίπλωμα πιάνου με άριστα παμψηφεί σε ηλικία 17 ετών και στην Musikhochschule της Κολωνίας όπου απέκτησε το Δίπλωμα σολίστ. Συνέχισε τις σπουδές του στο Conservatoire National Supιrieur de Musique de Paris. Το 2005 παίρνει μάστερ από το Κονσερβατόριο του Amsterdam.Κατά τη διάρκεια των σπουδών του αποσπά τις υποτροφίες της Yamaha Music Foundation, «Αλεξάνδρα Τριάντη» του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, του ιδρύματος AG Leventis, και της Tokyo Foundation.
Έχει δώσει συναυλίες στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, καθώς και στις Ηνωμένες Πολιτείες, και στη νότια Αμερική. Έχει εμφανιστεί επανειλημμένα σε αίθουσες όπως το Μεγάρο Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης, Concertgebouw στο Amsterdam, Salle Cortot, Salle Gaveau, το auditorium του μουσείου Orsay, Unesco, Hτtel National des Invalides στο Παρίσι το μικρό θέατρο Επιδαύρου κ.α. Έχει συμπράξει ως σολίστ με τις Κρατικές Ορχήστρες Αθηνών και Θεσσαλονίκης, την Κρατική Ορχήστρα Βελιγραδίου, την Καμεράτα Αθηνών, τη Netherlands Chamber Orchestra, τη Φιλαρμονική Ορχήστρα της Οδησσού και την Κρατική Ορχήστρα Κύπρου. Η δισκογραφική του δουλειά περιλαμβάνει έργα Χατζiδάκη για το ιταλικό ίδρυμα CIMA, Scriabin για το Mιcιnat Musical de la Sociιtι Gιnιrale και Liszt για τη γαλλικη εταιρία Cassiopι. Είναι μέλος του ελληνικού συνόλου πιάνων Piandemonium
Μετά το ρεσιτάλ πιάνου ακολουθούν δύο παραστάσεις του ιταλικού διάσημου σχήματος Viento de Tango με ορχήστρα, βραβευμένους χορευτές τάνγκο και αυθεντικό αργεντίνικο τραγούδι.
ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΡΟΔΟΥ
Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Πηνελόπη Σερδάρη
Εισιτήρια προπωλούνται από το Γραφείο Πληροφοριών του Δήμου Ροδίων και στο Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου πριν από κάθε συναυλία. Τηλ: 22410 35945. Τιμές: 20€, 10€ μειωμένο. Πληροφορίες: Πολιτιστικός Οργανισμός Δήμου Ροδίων. Τηλ: 22410 27427, 26385
Το Διεθνές Φεστιβάλ Ρόδου οργανώνεται, από την Αστική μη Κερδοσκοπική Πολιτιστική Εταιρεία για την Ανάπτυξη των Τεχνών και του Ελληνικού Πολιτισμού «Διεθνές Φεστιβάλ Ρόδου», υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, σε συνεργασία και με την υποστήριξη του Δήμου Ροδίων-Πολιτιστικός Οργανισμός.
Ιστοσελίδα: www.rhodes.com.gr/festival
E mail: rhodesinternationalfestival@gmail.com
Με την υποστήριξη: ΟΠΑΠ, Υπουργείο Ναυτιλίας Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής, Υπουργείο Ανάπτυξης, ΕΟΤ, Ρόδων Α.Ε
Επίσημοι χορηγοί επικοινωνίας: ΕΡΤ, ΝΕΤ 105,8
Χορηγοί φιλοξενίας: Rodos Palace, Amathus,
Υποστηρικτές: Ιριδα, TV4, Λυχνάρι, Ροδιακή, Πρόοδος, Λωτός, IF, ελculture.gr, Rhodes on Line, Dt productions, Μυροβολιές, Red, Security Force.
________________
ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΘΩΜΟΠΟΥΛΟΣ
Βιογραφικό

Γεννημένος στη Θεσσαλονίκη, ο Στέφανος Θωμόπουλος σπούδασε στην Musikhochschule της ολωνίας, στο Conservatoire National SupÈrieur του –αρισιού, και στο ονσερβατόριο του Amsterdam. αθηγητες του υπήρξαν ο Jacques Rouvier, η Δόμνα Ευνουχίδου και η Marie-FranÁoise Bucquet, ενώ στην πορεία του τον συμβουλεύουν εξέχουσες μουσικές προσωπικότητες όπως ο Aldo Ciccolini και ο Dmitri Bashkirov. ατά τη διάρκεια των σπουδών του αποσπά πληθώρα διακρίσεων (Yamaha Music Foundation, Holland Music Sessions, Maria Canals, Hellexpo, Αλεξάνδρα ‘ριάντη, AG Leventis).
O ”τέφανος Θωμόπουλος έχει δώσει συναυλίες στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, καθώς και στις Ηνωμένες –ολιτείες, και στη νότια Αμερική. Έχει εμφανιστεί επανειλημμένα σε αίθουσες όπως το Μεγάρο Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης, η Concertgebouw στο Amsterdam, η Salle Cortot, η Salle Gaveau, το auditorium του μουσείου Orsay, η Unesco, το HÙtel National des Invalides στο –αρίσι το μικρό θέατρο Επιδαύρου,...Έχει συμπράξει ως σολίστ με τις ρατικές Ορχήστρες Αθηνών και Θεσσαλονίκης, την ρατική Ορχήστρα Βελιγραδίου, την αμεράτα Αθηνών, τη Netherlands Chamber Orchestra, τη Φιλαρμονική Ορχήστρα της Οδησσού και την ρατική Ορχήστρα ύπρου. Η δισκογραφική του δουλειά περιλαμβάνει έργα Χατζiδάκη για το ιταλικό ίδρυμα CIMA, Scriabin για το MÈcÈnat Musical de la SociÈtÈ GÈnÈrale και Liszt για τη γαλλικη εταιρία CassiopÈ.

3ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΡΟΔΟΥ 27 ΙΟΥΝΙΟΥ 2009 VIENTO DE TANGO SHOW

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
3ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΡΟΔΟΥ
13-28 ΙΟΥΝΙΟΥ 2009 VIENTO DE TANGO SHOW
ΠΑΛΑΤΙ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΜΑΓΙΣΤΡΟΥ 21:00
Σάββατο 27 , Παρασκευή 28, ΙΟΥΝΙΟΥ
VIENTO DE TANGO SHOW
Μουσική-Χορός-Τραγούδι
με αγαπημένα Αργεντίνικα tango
Μια ονειρική βραδιά χάρισε στους φίλους του Διεθνούς Φεστιβάλ Ρόδου, ο διακεκριμένος έλληνας πιανίστας Στέφανος Θωμόπουλος, την Πέμπτη 25 Ιουνίου 2009, στο Ιστορικό Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου. Ο ταλαντούχος πιανίστας ο οποίος ταξίδεψε από το Παρίσι μόνο για λίγες ώρες στη Ρόδο έδωσε ένα ρεσιτάλ με ιδιαίτερα ενδιαφέρον πρόγραμμα από ελληνικούς και φανταστικούς χορούς των: Κωνσταντινίδη, Ξενάκη, Ravel και Liszt και εντυπωσίασε το ακροατήριο με την ερμηνεία του και την απίστευτη δεξιοτεχνία του σε ένα μαγικό σκηνικό με φόντο το Παλάτι!
VIENTO DE TANGO SHOW
Το Διεθνές Φεστιβάλ Ρόδου θα κλείσει με δύο βραδιές γεμάτες από το πάθος του αργεντίνικου tango Μια παράσταση που θα μυήσει τους θεατές σε όλα τα μυστικά του «απαγορευμένου» χορού με το διάσημο σχήμα “Viento de Tango” από την Ιταλία. Η ορχήστρα οι έξι βραβευμένοι χορευτές tango και η αισθησιακή φωνή της υπέροχης τραγουδίστριας, Anna Karina Rossi υπόσχονται να αποκαλύψουν όλα τα μυστικά της φλόγας του tango.
Μια μουσική εμπειρία η οποία οδηγεί το ακροατήριο μέσα από την μακρά ιστορία και τις διαφορετικές, ιστορικο-στυλιστικές φάσεις, αυτού του μουσικού είδους του τάνγκο, το οποίο ξεσηκώνει ασύγκριτα συναισθήματα με τις μελαγχολικές μελωδίες του αλλά και με τους επιθετικούς και γεμάτους ενέργεια ρυθμούς του.
Tο μουσικό σύνολο “ Viento de Tango δημιουργήθηκε από τον διάσημο σολίστα του μπαντονεόν Massimiliano Pittoco, γνωστό από τις συνεργασίες του με την Milva, E. Morricone, Roberto Alvares, Luis Bacalov, Gidon Kremer, Nicola Piovani κ.α , ο οποίος έχει παίξει ως σολίστας με τις μεγαλύτερες ορχήστρες του κόσμου, έχει εμφανισθεί σε τηλεοπτικές εκπομπές στην RAI, Mediaset, TMC και έχει ηχογραφήσει μουσική για τον κινηματογράφο και την τηλεόραση.
O μεγάλος αυτός καλλιτέχνης ο οποίος θα είναι στη σκηνή και ατις δυο παραστάσει ως 1ος μπαντονεοίστας του σώου μας λέει για το τάνγκο: « Έχει μια αιώνια φωτιά . Αυτή η φωτιά γεννιέται από τον εσωερικό διάλογο των δυο αρχέγονων χορευτών, από το ανεξέλεγκτο παθος ανάμεσα στον άνδρα και τη γυναίκα. Είναι η φωτιά που δημιουργεί τη σαγήνη του τάνγκο!
Viento de Tango Show. Η μυστική φλόγα του Tango στη Ρόδο!
ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΡΟΔΟΥ
Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Πηνελόπη Σερδάρη
Εισιτήρια προπωλούνται από το Γραφείο Πληροφοριών του Δήμου Ροδίων και στο Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου πριν από κάθε συναυλία. Τηλ: 22410 35945. Τιμές: 20€, 10€ μειωμένο. Πληροφορίες: Πολιτιστικός Οργανισμός Δήμου Ροδίων. Τηλ: 22410 27427, 26385
Το Διεθνές Φεστιβάλ Ρόδου οργανώνεται, από την Αστική μη Κερδοσκοπική Πολιτιστική Εταιρεία για την Ανάπτυξη των Τεχνών και του Ελληνικού Πολιτισμού «Διεθνές Φεστιβάλ Ρόδου», υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, σε συνεργασία και με την υποστήριξη του Δήμου Ροδίων-Πολιτιστικός Οργανισμός.
Ιστοσελίδα: www.rhodes.com.gr/festival
E mail: rhodesinternationalfestival@gmail.com
Με την υποστήριξη: ΟΠΑΠ, Υπουργείο Ναυτιλίας Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής, Υπουργείο Ανάπτυξης, ΕΟΤ, Ρόδων Α.Ε
Επίσημοι χορηγοί επικοινωνίας: ΕΡΤ, ΝΕΤ 105,8
Χορηγοί φιλοξενίας: Rodos Palace, Amathus,
Υποστηρικτές: Ιριδα, TV4, Λυχνάρι, Ροδιακή, Πρόοδος, Λωτός, IF, ελculture.gr, Rhodes on Line, Dt productions, Μυροβολιές, Red, Security Force.

Τρίτη, 23 Ιουνίου 2009

13 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Σήμερα συμπληρώνονται 13χρόνια από τον θάνατο του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ και τέως Πρωθυπουργού ΑΝΔΡΕΑ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
Η ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ
Η πολιτική του σταδιοδρομία αρχίζει το Φεβρουάριο του 1964 , με την εκλογή του ως Βουλευτή Αχαΐας του Κόμματος της Ένωσης Κέντρου, της οποίας ηγείτο ο Γεώργιος Παπανδρέου στις εκλογές της 16.2.1964 .Μετά την νίκη της Ένωσης Κέντρου, διορίζεται αρχικά Υπουργός Προεδρίας της Κυβέρνησης και τον ίδιο χρόνο Αναπληρωτής Υπουργός Συντονισμού ( 1964-65 ). Συνοδεύει τον πατέρα του στο δύσκολο ταξίδι στις ΗΠΑ, όπου ο πρόεδρος Τζόνσον προσπάθησε να επιβάλει διμερείς ελληνοτουρκικές συνομιλίες για το Κυπριακό με στόχο την κατοχύρωση των τουρκικών συμφερόντων.Όταν κηρύσσεται η δικτατορία των συνταγματαρχών, τον Απρίλιο του 1967 , συλλαμβάνεται και τον επόμενο χρόνο αποφυλακίζεται και πηγαίνει στο εξωτερικό.Στις 15 Ιανουαρίου του 1968 αναχωρεί για το Παρίσι και έπειτα εγκαθίσταται στη Σουηδία και μετά στον Καναδά.Τον Φεβρουάριου του 1968 ιδρύει το Πανελλήνιο Απελευθερωτικό Κίνημα ( ΠΑΚ ), του οποίου γίνεται αρχηγός και το οποίο αναπτύσσει σημαντική δράση μέχρι την πτώση του δικτατορικού καθεστώτος, τον Ιούλιο του 1974.Το 1968-69 είναι Καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο της Στοκχόλμης και από το 1969 μέχρι το 1974 Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Γιορκ (Υork) στο Τορόντο.Το 1970-71 διδάσκει και στο Πανεπιστήμιο του Michigan, σαν επισκέπτης, έως ότου πολιτική πίεση από την Αμερικανική κυβέρνηση αναγκάζει το πανεπιστήμιο να αθετήσει το συμβόλαιο της με τον Ανδρέα ΠαπανδρέουΜόλις αποκαθίσταται η Δημοκρατία στην Ελλάδα, επιστρέφει από την εξορία και στις 3 Σεπτεμβρίου του 1974 , ιδρύει το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα, το ΠΑ.ΣΟ.Κ., του οποίου γίνεται και Πρόεδρος.Στις πρώτες εκλογές μετά την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, που διενεργούνται το Νοέμβριο του 1974 , το ΠΑ.ΣΟ.Κ. εκπροσωπείται με λίγους Βουλευτές (15 έδρες, 13,5% των ψήφων).Στις επόμενες εκλογές (Νοέμβριος 1977 ), το ΠΑ.ΣΟ.Κ.κάνει ένα πρώτο σημαντικό άλμα, αφού διπλασιάζει τη δύναμή του (από 13,5% σε 25%) και γίνεται το πρώτο κόμμα της Αντιπολίτευσης με 93 Βουλευτές και ο Πρόεδρος του, Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.Στις εκλογές της 18ης Οκτωβρίου 1981 , το ΠΑ.ΣΟ.Κ. κατεβαίνει με το σύνθημα της Αλλαγής, και γνωρίζει ένα πραγματικό θρίαμβο, αναδεικνύοντας 173 Βουλευτές (48%).Ο Πρόεδρος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. σχηματίζει Κυβέρνηση η οποία ορκίζεται στις 21 Οκτωβρίου 1981. Στην Κυβέρνηση αυτή, ο Ανδρέας Παπανδρέου αναλαμβάνει, εκτός από Πρωθυπουργός και το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.Στις εκλογές του 1985 το ΠΑ.ΣΟ.Κ. εκλέγεται και πάλι πρώτο κόμμα αναδεικνύοντας 161 Βουλευτές (45,82%).Στις εκλογές του 18 Ιουνίου του 1989 το ΠΑ.ΣΟ.Κ. παίρνει 39.15% (125 έδρες) στις εκλογές.Στις 21 Σεπτεμβρίου του 1989 παραπέμπεται στο Ειδικό δικαστήριο (ΝΔ-ΣΥΝ) για υποκλοπές της ΕΥΠ, και στις 28 Σεπτεμβρίου παραπέμπεται στο Ειδικό δικαστήριο κατηγορούμενος για το σκάνδαλο Κοσκωτά.Στις επαναληπτικές εκλογές της 5 Νοεμβρίου το ΠΑ.ΣΟ.Κ. ανεβάζει το ποσοστό του στα 40.7% με 128 έδρες. Στις εθνικές εκλογές στις 8 Απριλίου του 1990 παίρνει 38.6% με 123 έδρες. Ο Πρόεδρος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. γίνεται Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.Στις 11 Μαρτίου του 1990 αρχίζει η δίκη Κοσκωτά-Τράπεζας Κρήτης και στις 17 Ιανουαρίου 1991 ο Ανδρέας Παπανδρέου αθωώνεται από το Ειδικό Δικαστήριο.Στις 11 Οκτωβρίου του 1993 το ΠΑΣΟΚ έρχεται και πάλι στην εξουσία, με 48% και 170 έδρες.Στις 23 Απριλίου του 1994 επισκέπτεται τον Λευκό Οίκο για πρώτη φορά ως πρωθυπουργός, προσκεκλημένος από τον πρόεδρο Κλίντον.
Στις 20 Νοεμβρίου του 1995 εισάγεται στο Ωνάσειο και στις 15 Ιανουαρίου του 1996 υπογράφει την επιστολή παραίτησης.Στις 23 Ιουνίου 1996 ο Ανδρέας Παπανδρέου χάνει τη μάχη με το θάνατο, μετά από οξύ ισχαιμικό επεισόδιο στο σπίτι του στην Εκάλη.


Η σωρός του μεταφέρεται στη Μητρόπολη Αθηνών και εκτίθεται σε λαϊκό προσκύνημα. Κηδεύεται στις 26 Ιουνίου 1996 μέσα σε κοσμοπλημμύρα με τιμές αρχηγού κράτους.

Σάββατο, 20 Ιουνίου 2009

Μεσαιωνικό Φεστιβάλ Ρόδου «Γιορτές των Κάστρων»

19-21 Ιουνίου & 27 – 28 Ιουνίου 2009

Αφηγήσεις Παραμυθιών στη Γιορτή του Κάστρου της Μονολίθου - 27 Ιουνίου
Story Telling at the Faie of the Castle of Monolithos - 27 of June
Θεματική Ενότητα Παραμυθιών: «Το Pόδον της Pόδου καρδιά εάλω»
Παραμύθια από την λαϊκή παράδοση της Ρόδου με πρωταγωνιστές ιστορικές φυσιογνωμίες και μυθικές φιγούρες: ιππότες, κουρσάρους, Τούρκους κατακτητές, νεράιδες που λούζονται στις Πηγές της Καλλιθέας, τον Μεγάλο Μαγίστρο αλλά και τον δράκο του Μπέλ Πάσο.
Αφήγηση: Γιώργος Ευγενικός - Συμμετέχει ο μουσικός : Κωνσταντίνος Βουτυράς
Θεματική Ενότητα Παραμυθιών: «Παραμύθια σε πύργους αψηλούς σε γυάλινους οντάδες»
Ένα ταξίδι σε ελληνικά λαϊκά παραμύθια με τη συνοδεία ζωντανής μουσικής από το ούτι, το νέι, την κιθάρα και μικρά κρουστά οργανάκια. Παραμύθια γεμάτα πύργους αψηλούς με δράκισσες και δράκους, γυάλινους οντάδες με βασιλόπουλα φυλακισμένα, σεράγια με ξωτικές, του ήλιου το παλάτι αλλά και φτωχοκάλυβα με κοτσύφια, κοκόρια, γάτους και… όμορφα κορίτσια.
Αφήγηση: Ανθή Θάνου - Μουσική: Παναγιώτης Κούλελης
Ο Θρύλος του «Μπέογουλφ»
Η αφήγηση της ιστορίας του ήρωα Μπέογουλφ, πως σκότωσε τον Γκρέντελ, τον κάτοικο της σπηλιάς που είχε τρομοκρατήσει ολόκληρο το Βασίλειο της Δανίας και πώς αντιμετώπισε τη μάνα του θηρίου όταν οργισμένη ζητούσε εκδίκηση για το χαμό του παιδιού της. Κι ακόμη πώς ο Μπέογουλφ, γέροντας πια, ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με τον τελευταίο δράκο των θρύλων, αντικρίζοντας την ίδια του την μοίρα.
Αφήγηση: Μάνια Μαράτου - Μουσική: Αντώνης Μαράτος
Tale: «The woman who was born twice» (in English)*
The woman who was born twice is a traditional Greek folktale where the Sun is an ogre; a little girl is born twice and manages to surpass the malicious plans of Fate.
Ένα παραμύθι που μας ταξιδεύει στη χώρα του Ήλιου, εκεί όπου ζει με τις αδερφές του τις ακτίνες και τη μάνα του τη δράκισσα.
Greek folktales told in English by storyteller Manya Maratou
Πρόγραμμα – Program
Κάτω από το Κάστρο
17:45 Θεματική Ενότητα: «Το Pόδον της Pόδου καρδιά εάλω»
18:30 «The woman who was born twice» (in English)*
20:00 Μουσική και Μεσαιωνικά τραγούδια από το σχήμα «La Galana»
21:00 Θέαμα με φωτιές από ξυλοπόδαρο και μουσική από ντιτζεριντού και κιθάρα
Πλάτωμα – ανεβαίνοντας στο Κάστρο
18:00 Θεματική ενότητα: «Παραμύθια σε πύργους αψηλούς, σε γυάλινους οντάδες»
18:30 Μουσική και Μεσαιωνικά τραγούδια από το σχήμα «La Galana»
19:00 Θεματική Ενότητα: «Το Pόδον της Pόδου καρδιά εάλω»
Πάνω στο Κάστρο
17:45 Μουσική από ντιτζεριντού και κιθάρα
18:50 Θεματική ενότητα: «Παραμύθια σε πύργους αψηλούς σε γυάλινους οντάδες»
19:30 Μουσική από ντιτζεριντού και κιθάρα
19:45 Ο Θρύλος του «Μπέογουλφ»
Γιορτή του Κάστρου της Κρητηνίας 28 Ιουνίου
Στην μεσαιωνική γειτονιά του κάστρου βρίσκεται το καπηλειό με τις παραδοσιακές λιχουδιές του χωριού και ντόπιο κρασί σε ένα σκηνικό που δεν έχετε φανταστεί!
Πρόγραμμα
19:00 – 19:30 "Clamor et Gaudium" (Ιταλία): Τα πιο διαχρονικά κομμάτια της λαϊκής Ευρωπαϊκής Μεσαιωνικής Μουσικής από όργανα υπαίθρου, κρουστά και γκάιντες.
19:30 - 20:30 Ατμοσφαιρική ζωντανή μουσική: Ντιτζεριντού και Κιθάρα
19:30 – 19:50 Φακίρης: Θέαμα από τον πλανόδιο θαυματοποιό που περπατάει πάνω σε σπασμένα γυαλιά και καταπίνει φωτιές!
19:50 – 20:30 Παράσταση δρόμου από έναν ξυλοπόδαρο: «Τ’είχες Γραία, τα’ είχα πάντα»
20:30 – 21:15 "Clamor et Gaudium" Λαϊκή Ευρωπαϊκή Μεσαιωνική Μουσική
21:00 – 21:15 Θέαμα με φωτιές από τον Αλέξη
21:15 – 22:15 Εντυπωσιακοί Ξυλοπόδαροι με κρουστά και φωτιές από το θέατρο ΟΜΜΑ
21:20 – 21:40 Φακίρης: Θέαμα από τον πλανόδιο θαυματοποιό που περπατάει πάνω σε σπασμένα γυαλιά και καταπίνει φωτιές!
21:45 – 22:00 Θέαμα με φωτιές από τον Αλέξη
22:00 – 22:30 "Clamor et Gaudium" Λαϊκή Ευρωπαϊκή Μεσαιωνική Μουσική
22:30 – 23:00 Ατμοσφαιρική ζωντανή μουσική: Ντιτζεριντού και Κιθάρα
22:30 –22:50 Φακίρης Θέαμα από τον πλανόδιο θαυματοποιό που περπατάει πάνω σε σπασμένα γυαλιά και καταπίνει φωτιές!
23:00 – 23:20 Ο Θρύλος της Ηρωίδας Αναστασίας: Αναπαράσταση από την ομάδα «Πάροικοι» του Μεσαιωνικού Ρόδου, τους ξυλοπόδαρους ΟΜΜΑ και θέαμα με φωτιές!
23:20 – 23:30 "Clamor et Gaudium" Λαϊκή Ευρωπαϊκή Μεσαιωνική Μουσική
Fair of the Castle of Kritinia 28 of June
At the Medieval Neighbourhood of the citadel you can find the pothouse with the traditional delicacies of the village and local wine and beer at a setting that have never imagined!
Program
19:00 – 19:30 "Clamor et Gaudium" (Italy): Historical music of folk medieval European music from outdoor instruments drums and bagpipes
19:30 - 20:30 Atmospheric live music: Didgeridoo and guitar
19:30 – 19:50 Fakir: walking on broken glasses and swallowing fire
19:50 – 20:30 Performance from a Man on Stillts: Once upon a time…a very old medieval tale - story for an old woman and her tyrant
20:30 – 21:15 "Clamor et Gaudium" Folk European Medieval Music
21:00 – 21:15 Fire spectacle by Aleksis
21:15 – 22:15 Impressive Men on Stilts with drums from OMMA theater
21:20 – 21:40 Fakir: walking on broken glasses and swallowing fire
21:45 – 22:00 Fire spectacle by Aleksis
22:00 – 22:30 "Clamor et Gaudium" Folk European Medieval Music
22:30 – 23:00 Atmospheric live music: Didgeridoo and guitar
22:30 –22:50 Fakir: walking on broken glasses and swallowing fire
23:00 – 23:20 The Legend of Anastasia the Heroine: Re-enactment from the Medieval Rose group “Outsiders”, the OMMA men on stilts and fire spectacle!
23:20 – 23:30 "Clamor et Gaudium" Folk European Medieval Music
Μεσαιωνικό Φεστιβάλ Ρόδου «Γιορτές των Κάστρων»
19-21 Ιουνίου & 27 – 28 Ιουνίου 2009
Medieval Rose Festival «Castle Fairs»
19-21 June & 27 – 28 June 2009
19 – 21 Ιουνίου: Γιορτή Μεσαιωνικής Πόλης
Πλατεία Πλατανάκια (Ζωγράφοι)
Διάσπαρτα δρώμενα θα υπάρχουν ακόμα στις πλατείες: Μουσείου, Αργυροκάστρου, Εβραίων Μαρτύρων και στην Παναγιά του Μπούργκου
Ταξιδεύοντας πίσω στο χρόνο…θα περιπλανηθούμε σε ένα Παζάρι του Μεσαίωνα! Εκεί, σε μία κατάμεστη πλατεία, η πραγματικότητα δένει με τους μύθους και οι μορφές: τεχνίτες, έμποροι, ιππότες, μάγισσες και νεράιδες θα μας παρασύρουν στο Μαγικό Ταξίδι!
Μία μοναδική, ζωντανή εμπειρία, σ’ ένα σπάνιο σκηνικό: το Μνημείο της Μεσαιωνικής Πόλης! Πίσω από τις Πύλες....αρχίζει το Ταξίδι!
Το Πρόγραμμα: Aναπαραστάσεις, εργαστήρια, παιχνίδια, μουσική, χορός, θεάματα με φωτιές, ποτό και πολύ φαγητό…ένα συνονθύλευμα Μεσαιωνικό!
19 – 21 of June: Medieval Town Fair
Platanakia Square
Also dispread events will take place at the Archaeological Museum sq., Argyrokastrou sq., Hebrew Martyrs sq. and Lady of the Burg Church.
Travelling back in time…we will wander in a Medieval Bazaar! There, at a crowded square reality mixes up with the myths and figures like artisans, merchants, knights, witches and fairies will drift us into the Magical Trip! A unique, live experience, at an amazing setting: the Monument of the Medieval Town! Behind the Gates….begins the Journey!
Program includes: Re-enactments,
workshops, games, music, dance,
fire spectacles, wine, beer and food…
A unique Medieval Wassail!
--
Γιορτή Μεσαιωνικής Πόλης Ρόδου 2009
Παρασκευή 19 Ιουνίου 18:30 – 21:30
Σάββ/κο 20 - 21 Ιουνίου 17:30 – 00:30
Στην κατάμεστη πλατεία, γεμάτη λόγιους, καλλιτέχνες, έμπορους, περιηγητές και τεχνίτες από τα πέρατα της γης, μην χάσετε κάποιες από τις πιο σημαντικές στιγμές:
Σκάκι: Πύλη Αγ. Αντωνίου
19 – 21 Ιουνίου, ώρα: 17:00 – 21:00
Βόλτα με Άλογα: Πλατανάκια
19 – 21 Ιουνίου, ώρα: 18:30 – 21:30
Φακίρης: Πλατανάκια
20 - 21 Ιουνίου, ώρες: 19:30, 20:30, 21:30, 22:30, 23:30
Παραμυθάς: Πύλη D’ Amboise
20 - 21 Ιουνίου, ώρες: 18:00, 20:00
Κουκλοθέατρο: Πλατανάκια
20 Ιουνίου, ώρες: 17:30, 18:30, 19:30
Επίδειξη τοξοβολίας: Πλατανάκια – Παράρτημα Τάφρου
19 & 21 Ιουνίου, ώρες: 18:00 - 20:00
Θεάματα με Φωτιές: Πλατανάκια
20 – 21 Ιουνίου, ώρες: 20:45, 21:45, 22:45, 23:45
«Τ’ είχες Γραία, τα’ είχα πάντα».
Παράσταση ξυλοπόδαρου: Πλατανάκια
20 – 21 Ιουνίου, ώρες: 21:00, 22:00
Μεσαιωνικοί χοροί
20 Ιουνίου
Πλατεία Εβραίων Μαρτύρων, ώρα: 19:00
Πλατανάκια, ώρα: 20:00
Πλατεία Αργυροκάστρου, ώρα: 22:00
21 Ιουνίου
Παναγιά του Μπούργκου, ώρα: 19:00
Πλατανάκια, ώρα: 20:00
Πλατεία Μουσείου, ώρα: 22:00
Εργαστήρι Μεσαιωνικών χορών:
Πλατανάκια – Παράρτημα Τάφρου
20 – 21 Ιουνίου, ώρα: 20:30 – 21:30
Εργαστήριο για ξυλοπόδαρα:
Πλατανάκια – Παράρτημα Τάφρου
20 Ιουνίου, ώρα: 18:30 – 20:00
Πλατανάκια
21 Ιουνίου, ώρα: 18:30 – 19:30
Εργαστήρι Διακοσμητικής Καλλιγραφίας:
Πλατανάκια, 19 – 21 Ιουνίου, ώρα: 19:00 – 20:00
Εργαστήρι Αγιογραφίας: Πλατανάκια
19 – 21 Ιουνίου, ώρα: 18:00 – 19:00
“Για την καρδιά της Δεσποσύνης”. Δρώμενο με Έφιππη τοξοβολία από τον “Κάδμο” και τους “Παροίκους” σε σκηνοθετική επιμέλεια Νίκου Βασιλάκη.
Πλατανάκια – Παράρτημα Τάφρου
20 Ιουνίου, ώρα 22:00
21 Ιουνίου, ώρα: 20:00
Ιπποτικές Ξιφομαχίες: Στα Πλατανάκια και σε πολλά ακόμα σημεία της Μεσαιωνικής Πόλης, 19 – 21 Ιουνίου
Αλλά και όλες τις ώρες το πρόγραμμα θα είναι γεμάτο από ζωντανή μεσαιωνική και βυζαντινή μουσική από όλο τον κόσμο, τους “Παροίκους” και πολλές ακόμα εκπλήξεις σε ένα μαγικό παζάρι από σκηνικά εποχής*
*Οι κατασκευές των σκηνικών της φετινής διοργάνωσης πραγματοποιήθηκαν από τον Νίκο Δέτση και την ΠΕ Συστήματος Προσκόπων Δωδεκανήσου.
The Fair of the Medieval Town of Rhodes 2009
Friday 19 of June 18:30 – 21:30
Weekend 20 – 21 of June 17:30 – 00:30
At the crowded public square, full of scholars, magicians, artisans, merchants and craftsmen from all over the world, do not miss the highlights:
Chess: St. Antony Gate
19 – 21 June, hour: 17:00 – 21:00
Horseback ride: Platanakia
19 – 21 June, hour: 18:30 – 21:30
Fakyr: Platanakia
20 - 21 June, hours: 19:30, 20:30, 21:30, 22:30, 23:30
Story Teller (in Greek): Gate D’ Amboise
20 - 21 June, hours: 18:00, 20:00
Puppet Show: Platanakia
20 June, hours: 17:30, 18:30, 19:30
Archery Demonstration: Platanakia – Moat supplement
19 & 21 June, hours: 18:00 - 20:00
Fire Spectacles: Platanakia
20 – 21 June, hours: 20:45, 21:45, 22:45, 23:45
Performance from a Man on Stilts: Once upon a time…a very old medieval tale - story for a slave old woman and her tyrant…Platanakia
20 – 21 June, hours: 21:00, 22:00
Medieval Dances
20 June
Hebrew Martyrs Sq, hour: 19:00
Platanakia, hour: 20:00
Argyrokastrou Sq, hour: 22:00
21 June
Lady of the Burg Church, hour: 19:00
Platanakia, hour: 20:00
Museum Sq, hour: 22:00
Medieval Dances Workshop:
Platanakia – Moat supplement
20 – 21 June, hour: 20:30 – 21:30
Walking on Stilts Workshop:
Platanakia – Moat supplement
20 June, hour: 18:30 – 20:00
Platanakia
21 June, hour: 18:30 – 19:30
Decorative Calligraphy Workshop:
Platanakia, 19 – 21 June, hour: 19:00 – 20:00
Hagiography Workshop: Platanakia
19 – 21 June, hour: 18:00 – 19:00
“For the Heart of a lady”. Re-enactment including Horseback Archery by Kadmos and the “Outsiders”, directed by: Nikos Vasilakis
Platanakia – Moat supplement
20 June, hour: 22:00
21 June, hour: 20:00
Knights’ Fighting: At Platanakia and many more places in the Medieval Town, 19 – 21 June.
The program will also be full of live medieval and Byzantine world music, the “Outsiders” and many more surprises at a magical bazaar made of period scenery.
________________

The "Medieval Rose" AssociationΜΕΣΑΙΩΝΙΚΟ ΡΟΔΟ

Πολιτιστικός Σύλλογος Για τη διοργάνωση Μεσαιωνικού ΦεστιβάλΡόδος - GreeceΤηλέφωνα Επικοινωνίας: +30 2241074405 & +30 6972178603

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
3ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΡΟΔΟΥ
13-28 ΙΟΥΝΙΟΥ 2009
ΠΑΛΑΤΙ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΜΑΓΙΣΤΡΟΥ 21:00
Κυριακή 21 ΙΟΥΝΙΟΥ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ
με το εκρηκτικό
Electric String Quartet 4tissimo

Μάγεψε τους φίλους του Διεθνούς Φεστιβάλ Ρόδου, την Πέμπτη 18 Ιουνίου, η εκπληκτική φλαουτίστα Νεβάρτ Βερόν Γαλιλαία σε πλήρη αρμονία με τον ταλαντούχο πιανίστα Νίκο Κυριόσογλου.Ο υπέροχος ήχος του φλάουτου και του πιάνου σε συνδιασμό με την επιβλητική, μυστηριώδη ατμόσφαιρα που δημιουργεί ο μοναδικός αυτός χώρος στο Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου χάρισαν στιγμές μοναδικής απόλαυσης για τους ακροατές της συναυλίας.
Η επόμενη εκδήλωση του Διεθνούς Φεστιβάλ Ρόδου, την Κυριακή 21 Ιουνίου, είναι ένα αφιέρωμα στην Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής με το πρώτο γυναικείο κουαρτέτο στην Ελλάδα με ηλεκτρικά μουσικά όργανα “Electric String Quartet 4tissimo” σε ένα πρόγραμμα με κλασικά έργα ειδικά διασκευασμένα, αλλά και πασίγνωστες διεθνείς επιτυχίες, μουσική από μιούζικαλς και από τον κινηματογράφο. (Mamma Mia, Libertango, James Bond, The Fantom of the Opera κ.α)
Το φεστιβάλ από την πρώτη χρονιά της ύπαρξής του γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής και αφιερώνει μια ιδιαίτερη συναυλία στη μουσική αλλά και στους μουσικούς!
Το εκρηκτικό γυναικείο κουαρτέτο 4tissimo αποτελείται από διπλωματούχους μουσικούς, μέλη συμφωνικών ορχηστρών και είναι ένα νεανικό ευέλικτο μουσικό σχήμα που τα τελευταία χρόνια με τις εμφανίσεις του σε συναυλίες αλλά και σε όλες τις γνωστές τηλεοπτικές εκπομπές έχει συναρπάσει το κοινό και έχει αποκτήσει φανατικούς θαυμαστές. Τα ΜΜΕ τις έχουν αποκαλέσει Vanessa Mae Χ 4!
ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΡΟΔΟΥ
Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Πηνελόπη Σερδάρη

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ρόδου οργανώνεται, από την Αστική μη Κερδοσκοπική Πολιτιστική Εταιρεία για την Ανάπτυξη των Τεχνών και του Ελληνικού Πολιτισμού «Διεθνές Φεστιβάλ Ρόδου», υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, σε συνεργασία και με την υποστήριξη του Δήμου Ροδίων-Πολιτιστικός Οργανισμός.
Ιστοσελίδα: www.rhodes.com.gr/festival
E mail: rhodesinternationalfestival@gmail.com
Εισιτήρια προπωλούνται από το Γραφείο Πληροφοριών του Δήμου Ροδίων και στο Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου πριν από κάθε συναυλία. Τηλ: 22410 35945. Τιμές: 20€, 10€ μειωμένο. Ειδικά προνομιακά πακέτα.
Πληροφορίες: Πολιτιστικός Οργανισμός Δήμου Ροδίων. Τηλ: 22410 27427, 26385


Με την υποστήριξη: ΟΠΑΠ, Υπουργείο Ναυτιλίας Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής, Υπουργείο Ανάπτυξης, ΕΟΤ, Ρόδων Α.Ε
Επίσημοι χορηγοί επικοινωνίας: ΕΡΤ, ΝΕΤ 105,8
Χορηγοί φιλοξενίας: Rodos Palace, Amathus,
Υποστηρικτές: Ιριδα, TV4, Λυχνάρι, Ροδιακή, Πρόοδος, Λωτός, IF, ελculture.gr, Rhodes on Line, Dt productions, Μυροβολιές, Red, Security Force.
-------------------------
Electric String Quartet 4tissimo
Το 4tissimo είναι το πρώτο γυναικείο electric string quartet που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Τα μέλη του είναι διπλωματούχοι μουσικοί, μέλη της Κρατικής Ορχήστρας και της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Θεσσαλονίκης καθώς και καθηγήτριες σε μουσικά σχολεία και ωδεία της Θεσσαλονίκης.
Η αναζήτηση για ένα μουσικό σχήμα νεανικό και ευέλικτο, ώστε να καλύπτει σημερινές κοινωνικές απαιτήσεις, κατέληξε στη δημιουργία του κουαρτέτου μέσα από το οποίο οι εκτελέσεις των έργων, από την κλασσική μουσική θεματολογία, ζωντανεύουν διατηρώντας το ειδικό βάρος των κλασσικών συνθετών και το ύφος του σχήματος.
Ξεκίνησαν τις πρώτες εμφανίσεις τους πριν πέντε χρόνια προσπαθώντας να συνδυάσουν τη διαχρονικότητα του κλασσικού με τη φρεσκάδα του μοντέρνου. Στο ρεπερτόριο τους περιέλαβαν διασκευές κλασσικής μουσικής με μοντέρνους ηλεκτρονικούς ήχους. Η μετάβαση αυτή συνοδεύτηκε και από την αλλαγή των κλασσικών οργάνων, στα αντίστοιχα κομμάτια, με ηλεκτρικά μουσικά όργανα..
Η πρώτη εμφάνιση του 4tissimo με τα ηλεκτρικά μουσικά όργανα έγινε τον Μάρτιο του 2005 στην τελετή έναρξης του Final Four Champion’s League Volley που έγινε στην Paok Sports Arena και μεταδόθηκε τηλεοπτικά σε απευθείας μετάδοση σε όλη την Ευρώπη.
Οι καλλιτεχνικές εμφανίσεις τους εκτός των συναυλιών περιλαμβάνουν και συμμετοχή σε εκδηλώσεις όπως: Τελετή εγκαινίων της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης Helexpo Furnidec, Εγκαίνια της έκθεσης του Μουσείου της Αγίας Πετρούπολης, Εκδήλωση προς τιμή του Προέδρου της Δημοκρατίας, Συναυλίες για την «Ημέρα της Ευρώπης, Εκδήλωση για τα 40 χρόνια του Αλεξάνδρειου Αθλητικού Μελάθρου Θεσσαλονίκης κ.α καθώς και εμφανίσεις σε Gala και Φεστιβάλ.
Έχουν εμφανισθεί σε όλες τις σημαντικές τηλεοπτικές εκπομπές (Μενεγάκη, Λαζόπουλο κ.λ.π) όπου έκλεψαν τις εντυπώσεις με την εντυπωσιακή δυναμική τους εμφάνιση και το υψηλό καλλιτεχνικό τους επίπεδο.Έχουν συνεργασθεί για δισκογραφικoύς λόγους με το συγκρότημα Δυτικές Συνοικίες και για την τηλεοπτική αναμετάδοση μουσικών βραβείων με τους ONIRAMA
Όνομα κουαρτέτου (4tissimo) Προφέρεται <φορτίσιμο>
Είναι ένας όρος της κλασσικής μουσικής (fortissimo) που σημαίνει πολύ δυνατά. Προφανές είναι το λογοπαίγνιο που συνδέει το for με τις τέσσερις κοπέλες του σχήματος και με τη δυναμική που τις διακρίνει.

«Το Αμπερνάλλι» εντάσσεται και φέτος (για 2η συνεχή χρονιά) στο δίκτυο της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Πολιτιστικός & Λαογραφικός Σύλλογος Σορωνής «Το Αμπερνάλλι» εντάσσεται και φέτος (για 2η συνεχή χρονιά) στο δίκτυο της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 21 Ιουνίου στο Άλσος του Αγίου Σουλά και θα λάβουν μέρος δέκα μουσικά σχήματα.
Στην εκδήλωση θα συμμετέχει και η ομάδα Φίλοι Κωφών Ρόδου, η οποία θα κάνει διερμηνεία τραγουδιών στην ελληνική νοηματική γλώσσα.
Παράλληλα στον χώρο θα υπάρχουν ενημερωτικά περίπτερα από το Αντιπυρηνικό Παρατηρητήριο Μεσογείου, το Κέντρο πρόληψης «Δίοδος» και την Εταιρεία Υποστήριξης Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων παραρτήματος Ρόδου.
Η εκδήλωση πραγματοποιείται υπό την Αιγίδα του Οργανισμού Πολιτιστικής Ανάπτυξης της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Δωδεκανήσου και του Δήμου Καμείρου και με την στήριξη του κέντρου μουσικής "Φώτης Γιακουμάκης". Χορηγοί Επικοινωνίας είναι το Ραδιόφωνο Λυχνάρι, οι τηλεοπτικοί σταθμοί Ίριδα και TV4, οι εφημερίδες Αγγελία και Δράση, το περιοδικό RodosMirror και οι ιστοσελίδες www.rhodes24.gr, www.rhodes.com.gr, www.rodosevents.gr και www.tranzistoraki.gr.
Το πρόγραμμα έχει διαμορφωθεί ως εξής:
18:00 ελληνικό έντεχνο με την Θάλεια Παπαδοπούλου
18:30 ελληνικό έντεχνο με τους European’s Music Trio
19:00 ελληνικό και ξένο ροκ με τους D.I.M. Way
19:30 ελληνικό και ξένο έντεχνο με τις Ροπές
20:00 ελληνικό και ξένο ροκ με τους Wild Hawks
20:30 ελληνικό και ξένο ροκ με τους Famous Fools
21:00 ελληνικό έντεχνο από μουσικό σχήμα χωρίς όνομα
21:30 ελληνικό έντεχνο από το Σκαλινό Τρίγωνο
22:00 ελληνικό και ξένο ρεπερτόριο με τους Fourffart
22:30 ελληνικό και ξένο ρεπερτόριο με τους Krok Band
Η είσοδος είναι ελεύθερη.
Περισσότερες πληροφορίες στο www.ampernalli.gr
Εκ του ΔΣ
Πολιτιστικός & Λαογραφικός Σύλλογος Σορωνής
« Το Αμπερνάλλι»
www.ampernalli.gr
Τηλ/Φαξ: 2241041170
e-mail: ampernalli@gmail.com
Πρόεδρος: Σταυριά Βαρβάρα, τηλ.2241042085

Πέμπτη, 18 Ιουνίου 2009

Μεσαιωνικό Φεστιβάλ Ρόδου «Γιορτές των Κάστρων»

19-21 Ιουνίου & 27 – 28 Ιουνίου 2009
Medieval Rose Festival «Castle Fairs»
19-21 June & 27 – 28 June 2009
19 – 21 Ιουνίου: Γιορτή Μεσαιωνικής Πόλης
Πλατεία Πλατανάκια (Ζωγράφοι)
Διάσπαρτα δρώμενα θα υπάρχουν ακόμα στις πλατείες: Μουσείου, Αργυροκάστρου, Εβραίων Μαρτύρων και στην Παναγιά του Μπούργκου
Ταξιδεύοντας πίσω στο χρόνο…θα περιπλανηθούμε σε ένα Παζάρι του Μεσαίωνα! Εκεί, σε μία κατάμεστη πλατεία, η πραγματικότητα δένει με τους μύθους και οι μορφές: τεχνίτες, έμποροι, ιππότες, μάγισσες και νεράιδες θα μας παρασύρουν στο Μαγικό Ταξίδι!
Μία μοναδική, ζωντανή εμπειρία, σ’ ένα σπάνιο σκηνικό: το Μνημείο της Μεσαιωνικής Πόλης! Πίσω από τις Πύλες....αρχίζει το Ταξίδι!
Το Πρόγραμμα: Aναπαραστάσεις, εργαστήρια, παιχνίδια, μουσική, χορός, θεάματα με φωτιές, ποτό και πολύ φαγητό…ένα συνονθύλευμα Μεσαιωνικό!
19 – 21 of June: Medieval Town Fair
Platanakia Square
Also dispread events will take place at the Archaeological Museum sq., Argyrokastrou sq., Hebrew Martyrs sq. and Lady of the Burg Church.
Travelling back in time…we will wander in a Medieval Bazaar! There, at a crowded square reality mixes up with the myths and figures like artisans, merchants, knights, witches and fairies will drift us into the Magical Trip! A unique, live experience, at an amazing setting: the Monument of the Medieval Town! Behind the Gates….begins the Journey!
Program includes: Re-enactments,
workshops, games, music, dance,
fire spectacles, wine, beer and food…
A unique Medieval Wassail!
-- The "Medieval Rose" Associationhttp://www.medievalfestival.gr/http://medievalfestival.blogspot.com/
ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΟ ΡΟΔΟ

Πολιτιστικός Σύλλογος

Για τη διοργάνωση Μεσαιωνικού Φεστιβάλ

Ρόδος - GreeceΤηλέφωνα Επικοινωνίας:

+30 2241074405 & +30 6972178603

Η Κρατική Συμφωνική Ορχήστρα της Προύσας στην Ρόδο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
15/06/2009
Η Κρατική Συμφωνική Ορχήστρα της Προύσας στην Ρόδο
Μια συναυλία με την Κρατική Συμφωνική Ορχήστρα της Προύσας και σολίστ την Ίρις Μαυράκη θα πραγματοποιηθεί στις 6 Ιουλίου 2009, στο Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου με χορηγούς τον Πολιτιστικό Οργανισμό Δήμου Ροδίων ΠΟΔΡ, τον Οργανισμό Πολιτιστικής Ανάπτυξης Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Δωδεκανήσου ΟΠΑΔ και τον Δωδεκανησιακό Οργανισμό Τουρισμού ΔΟΤ Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Δωδεκανήσου
Η Κρατική Συμφωνική Ορχήστρα της Προύσας μαζί με έξι Ρόδιους Μουσικούς τον Ανθούλα Χρήστο, Κωνσταντάκη Κυριάκο, Λόγγο Γιώργο, Νάνο Τάσο, Πολυμενώφ Εμίλ, Πούλο Γιώργο την Μικτή Χορωδία του Δήμου Ροδίων (καλλιτεχνική διεύθυνση, επιμέλεια Μιχάλη Καλαεντζή) τήν Ίριδα Μαυράκη ως Σολίστ υπό την Διεύθυνση του Μαέστρου Ender Sakpinar, θα ερμηνεύσουν συνθέσεις Ελλήνων και Τούρκων Συνθετών και Ποιητών. Τις ενορχηστρώσεις και προσαρμογές έχει κάνει ο Στέφανος Ευθυμίου.
Είναι η πρώτη φορά που εμφανίζεται στην Ρόδο Κρατική Συμφωνική Ορχήστρα της Τουρκίας. Η Ίριδα Μαυράκη, έχει εμφανιστεί στη Ρόδο με την DESO (Συμφωνική Ορχήστρα του Πανεπιστημίου Dokuz Eylul της Σμύρνης) υπό την Διεύθυνση του Μαέστρου Ibrahim Yazici, τη Συμφωνική Ορχήστρα του Μητροπολιτικού Δήμου του Εσκισεχίρ και τη Ορχήστρα Δωματίου του Μαρμαρίς, αλλά έχει συνεργαστεί και με την Κρατική Συμφωνική Ορχήστρα της Σμύρνης, και την Προεδρική Συμφωνική Ορχήστρα της Τουρκίας υπό την Διεύθυνση του Μαέστρου Ender Sakpinar καθώς και με την Philarmonia Istanbul Orchestra. υπό την Διεύθυνση του Μαέστρου Hakan Sensoy.
Οι στίχοι του Γιάννη Ρίτσου αλλά και οι μεταφράσεις των στίχων του Ναζίμ Χικμέτ στα Ελληνικά, καθώς και οι στίχοι στα Τουρκικά ντυμένοι με μουσικές του Μάνου Λοίζου, του Ζουλφού Λιβανελί, έχουν μια ιδιαίτερη θέση στην καρδιά της εκδήλωσης
Την συναυλία και ημερίδα στηρίζουν φορείς και χορηγοί και είναι μέχρι στιγμής οι:
4η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων
Γενικό Προξενείο της Τουρκίας στην Ρόδo
Υπουργείο Πολιτισμού & Τουρισμού της Τουρκίας
Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου
ΤΕΕ τμήμα Δωδεκανήσου - Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ρόδου
ΛΥΣΣΙΣΤΡΑΤΗ - Μ.Κ. Οργανισμός για την Σύσφιξη των ΕΛΛΗΝΟ – ΤΟΥΡΚΙΚΏΝ Σχέσεων

Σημαντική μουσική πρόταση μας στο Ανοικτό κινηματοθέατρο ΡΟΔΟΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
15/06/2009
Μια σημαντική μουσική πρόταση μας επιφυλάσσει για το βράδυ της Τρίτης 16 Ιουνίου ΄09, στις 20:30, στο Ανοικτό κινηματοθέατρο ΡΟΔΟΝ, ο Πολιτιστικός Οργανισμός Δήμου Ροδίων, με συναυλία μουσικής JAZZ , με το συγκρότημα Rho Jazz και σολίστ τον προσκεκλημένο σαξοφωνίστα Δήμο Δημητριάδη.
Το γνωστό συγκρότημα Rho Jazz, με τα καταξιωμένα μέλη-μουσικούς, Χασάπη Νίκο (κρουστά), Εμίλ Πολυμένωφ (κιθάρα), Μιχάλη Χατζηπέτρο (μπάσο) και Νατάσα Καμπαστάνα (Πλήκτρα-φωνή), αυτή τη φορά συμπράττουν με τον επίκουρο καθηγητή στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιόνιου Παν/μίου, και σαξοφωνίστα, Δήμο Δημητριάδη, σε ένα πρόγραμμα από επιτυχίες μεγάλων δημιουργών του είδους.
Ο προσκεκλημένος σολίστ Δήμος Δημητριάδης, με σπουδές στο σαξόφωνο τζαζ, φλάουτο και σύνθεση στο Berklee College of Music (Βachelor of Music-Cum Laude) και στο Βennington College (Master of Music), έχει εμφανιστεί σε συναυλίες τζαζ στις ΗΠΑ, Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Σουηδία, Φιλλανδία, Πολωνία, Πορτογαλία, Κροατία, Λεττονία, Βουλγαρία και Ελλάδα και έχει συνεργασίες με πολλούς διεθνείς καλλιτέχνες της τζαζ και σημαντικές ορχήστρες όπως NDR Radiophilharmonie Hannover, Συμφωνική Ορχήστρα του Βουκουρεστίου, Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, Oρχήστρα Σύγχρονης Mουσικής και Big Band της ΕΡΤ. Στην Ελλάδα έχει εμφανιστεί στα φεστιβάλ Πολιτιστική Ολυμπιάδα της Αθήνας 2004 και σε πολλά καταξιωμένα Φεστιβάλ. Διευθύνει την Εβδομάδα Τζαζ της Θερινής Μουσικής Ακαδημίας του Ιονίου Πανεπστημίου και τα Ionian Jazz Concerts και έχει διοργανώσει πλήθος συναυλιών και σεμιναρίων με διεθνείς καλλιτέχνες στην Κέρκυρα.

Σάββατο, 13 Ιουνίου 2009

Το 3o Διεθνές Μεσαιωνικό Φεστιβάλ πλησιάζει!

Ρόδος 13-06-2009
Αρ. Πρωτ. 20/2009


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το 3o Διεθνές Μεσαιωνικό Φεστιβάλ πλησιάζει!
Για πρώτη φορά το Μεσαιωνικό Φεστιβάλ περιλαμβάνει τις Γιορτές των Κάστρων που εκτείνονται σε δύο δήμους: Ρόδου – Αταβύρου. Ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Ρόδου φέτος στηρίζει και θέτει υπό την Αιγίδα του τη διοργάνωση της Γιορτής της Μεσαιωνικής Πόλης και αντίστοιχα ο Δήμος Αταβύρου, τις Γιορτές των Κάστρων Μονολίθου – Αταβύρου, συνεργαζόμενοι με τον ιδρυτή πολιτιστικό σύλλογο «Μεσαιωνικό Ρόδο» και πολλούς ακόμα φορείς του νησιού.
Για 4η συνεχή χρονιά φέτος θα ζήσουμε την αναβίωση του ιστορικού παρελθόντος μέσα από μουσική και θεάματα παρμένα και εμπνευσμένα από την περίοδο 1309-1522μΧ . Στις 19 έως 21 Ιουνίου, θα γιορτάσετε μαζί μας την μαγική αναπαράσταση της μεσαιωνικής ζωής στην Παλιά μας Πόλη ενώ οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν στις 27 & 28 Ιουνίου, στο Κάστρο της Μονολίθου και το Κάστρο της Κρητηνίας αντίστοιχα.
Αυτή τη χρονιά θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε επίδειξη μεσαιωνικών χορών από χορευτική ομάδα της Πορτογαλίας, μεσαιωνικά μουσικά σχήματα από τη Γερμανία, Ιταλία, Πορτογαλία και Ελλάδα, και ξιφομαχίες από Ιππότες της Αγγλίας και Ιρλανδίας. Επίσης, Γερμανούς κατασκευαστές μεσαιωνικών μουσικών οργάνων, εντυπωσιακά θεάματα με φωτιές από επιδέξιους ζογκλέρ και φακίρηδες, κουκλοθέατρο με μαριονέτες για το δράκο της Ρόδου, τον γνωστό μας παραμυθά και αφηγητές που θα μας ταξιδέψουν με μεσαιωνικά παραμύθια. Κάτι ακόμα πολύ σημαντικό όμως είναι η δημιουργία της πρώτης ομάδας re-enactors της Ρόδου «Πάροικοι». Αυτοί ήταν οι άνθρωποι που συνέθεταν τα χαμηλά κοινωνικά στρώματα της τοπικής μεσαιωνικής κοινωνίας και τώρα θα τους δούμε στο Μεσαιωνικό Φεστιβάλ. Μία αναβίωση της μεσαιωνικής καθημερινότητα με τον πιο ευχάριστο τρόπο!
Το Μεσαιωνικό Φεστιβάλ Ρόδου επεκτείνεται όμως όχι μόνο διαδημοτικά αλλά και διεθνικά. Κάθε χρόνο επισκέπτονται το νησί μας διοργανωτές φεστιβάλ από διαφορετικές χώρες του εξωτερικού. Έτσι και φέτος, το «Μεσαιωνικό Ρόδο» επικοινώνησε με Δανούς αρχαιολόγους, διευθύνοντες ενός πρότυπου πειραματικού μεσαιωνικού χωριού στην Δανία, οι οποίοι έρχονται με σκοπό να παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις του νησιού μας και να συζητηθεί η τριμερής συνεργασία (Ρόδος – Δανία – Ισλανδία) σε κοινοτικό πρόγραμμα.
Το Φεστιβάλ μας εκτός από την διεθνικότητα και την ανάπτυξη πολιτιστικών ανταλλαγών που το χαρακτηρίζει, στηρίζει και την τοπική καλλιτεχνική κοινωνία καθώς γίνεται τόπος πολιτιστικής παραγωγής για ηθοποιούς, μουσικούς, και διαφόρων ειδών διασκεδαστές. Προσφέρει ακόμα έδαφος για ζογκλέρ, ξυλοπόδαρους, τοξοβόλους και ξιφομάχους που δημιουργούν δρώμενα εμπνευσμένα από θρύλους, μύθους και ιστορικά γεγονότα. Οι Μεσαιωνικές γιορτές των Κάστρων Νήσου Ρόδου έχουν σαν στόχο να αποκαλύψουν πανηγυρικά το ιστορικό πρόσωπο της Ρόδου, τόσο στους επισκέπτες του νησιού όσο και στους ίδιους τους Ρόδιους.
Σας καλούμε να γιορτάσετε μαζί μας την Έναρξη του Φεστιβάλ παίρνοντας μέρος στο Παιχνίδι Αναζήτησης του Δράκου (δήλωση συμμετοχής:: cult@medievalrose.org) στις 19 Ιουνίου, στις 18:30 περίπου στην Παλιά Πόλη - Πλατανάκια (Ζωγράφοι, Πύλη D’Amboise). Ακολούθως, το Σάββατο 20 και Κυριακή 21 Ιουνίου, το πρόγραμμα των θεαμάτων ξεκινά από τις 17:30 στην ίδια τοποθεσία. Την επόμενη εβδομάδα, Σάββατο, 27 Ιουνίου στο Κάστρο της Μονολίθου στις 17:30 και Κυριακή, 28 Ιουνίου στο Κάστρο της Κρητηνίας στις 19:00.
Για το «Μεσαιωνικό Ρόδο»
Άννα Αχιολά Πρόεδρος ΔΣ
Σαπφώ Σταυρίδου Βοηθός Παραγωγής

ΡΟΔΟΣ.......
Πέμπτη, 11 Ιουνίου 2009

3ο Διεθνές Φεστιβάλ Ρόδου.

«3ο Διεθνές Φεστιβάλ Ρόδου»Το 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Ρόδου θα πραγματοποιηθεί από 13 έως 28 Ιουνίου στην Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου (Παλάτι Μεγάλου Μαγίστρου).

Βραδιές «θερινού σινεμά»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Πολιτιστικός & Λαογραφικός Σύλλογος Σορωνής «Το Αμπερνάλλι», στα πλαίσια των καλοκαιρινών του εκδηλώσεων, διοργανώνει βραδιές «θερινού σινεμά» με ταινίες από το παλιό Ελληνικό κινηματογράφο.
Η Αρχή θα γίνει την Πέμπτη 11 Ιουνίου με την ταινία «Πολυτεχνίτης κι Ερημοσπίτης» με τον Θανάση Βέγγο.
Η προβολή θα γίνει στον αύλειο χώρο του Δημαρχείου Καμείρου στις 9 το βράδυ και η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.

Εκ του ΔΣ
Πολιτιστικός & Λαογραφικός Σύλλογος Σορωνής
« Το Αμπερνάλλι»
www.ampernalli.gr
Τηλ/Φαξ: 2241041170
e-mail: ampernalli@gmail.com
Πρόεδρος: Σταυριά Βαρβάρα, τηλ.2241042085

Μεσαιωνικό Φεστιβάλ Ρόδου - Δηλώστε συμμετοχή!!!

Κάποτε στην Μεσαιωνική Ρόδο, πριν από περίπου 650 χρόνια, υπήρχε ένα φοβερό τέρας που φώλιαζε στο περίφημο Μαλ Πάσο (=κακό πέρασμα, σημερινό Μόντε Σμιθ). Εξαφάνιζε κατ’ εξακολούθηση νεαρούς βοσκούς και γηραιότερους προσκυνητές και γι’ αυτό το λόγο ονομάστηκε ο Δράκος της Ρόδου. Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης και μετά την αποτυχία πολλών ιπποτών να εξοντώσουν τον δράκο, ο Μεγάλος Μάγιστρος, Helion de Villeneuve, απαγόρευσε με διάταγμα να περνά κανείς από το πέρασμα αυτό. Όμως ο ιππότης Θεοδάτος Ντε Γκοζόν, αψηφώντας την εντολή, αποσύρθηκε για ένα έτος στο κάστρο του πατέρα του στην Γαλλία και εκπαίδευσε τον εαυτό του, τα σκυλιά και το άλογο του για την μάχη. Ο Ιππότης, αφού επέστρεψε για να εντοπίσει το τέρας, με ηρωισμό και τακτική, κατάφερε να το εξοντώσει και να γίνει ήρωας του λαού, ο οποίος με ζητωκραυγές τον έφερε στον Μεγάλο Μάγιστρο που ενώ στην αρχή έδωσε εντολή να τον τιμωρήσουν επειδή παράκουσε το διάταγμα του. Μετά όμως από παράκληση του πλήθους, ανακάλεσε και τον έχρισε τιμητικά Μεγάλο Μάγιστρο της Νήσου Ρόδου.
Την Παρασκευή 19 Ιουνίου, σας καλούμε να πάρετε μέρος σε μια μαγική διαδρομή στο χρόνο, μέσα από τις υπόγειες στοές και τα δαιδαλώδη καλντερίμια της Μεσαιωνικής Πόλης, να λύσετε γρίφους, να αποκωδικοποιήσετε μηνύματα και να βρείτε που κρύβεται ο θρυλικός Δράκος της Ρόδου! Σε ομάδες των τριών, σας δίνεται η ευκαιρία να εξερευνήσετε την Παλιά Πόλη, να επιδείξετε τις γνώσεις σας βιώνοντας μία μοναδική εμπειρία παιχνιδιού, φαντασίας και ιστορίας ταυτοχρόνως. Ο νικητής θα μεταφερθεί με μεγαλοπρεπή πομπή, με μουσική και φωτιές στον Μεγάλο Μάγιστρο του παιχνιδιού και θα χριστεί τιμητικά Μάγιστρος παίρνοντας το σπαθί και την κάπα του Θεοδάτου Ντε Γκοζόν, του Ιππότη που κατά την ιστορία σκότωσε τον τρομερό δράκο της Ρόδου.
Για δήλωση συμμετοχής μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλ.22410 27427 εσωτερικό 7, ώρες γραφείου 09:00-17:00 ή με email: http://gr.mc271.mail.yahoo.com/mc/compose?to=cult@medievalrose.org
(δηλώστε: ονοματεπώνυμο, ηλικία και τηλέφωνο). Για τους ανήλικους φίλους μας, που επιθυμούν να πάρουν μέρος, θα πρέπει να υπογράψει κηδεμόνας ή να τους συνοδεύει ενήλικο άτομο.
Καταληκτική ημερομηνία δήλωσης συμμετοχής: 10 Ιουνίου 2009.
Πολιτιστικός Οργανισμός Δήμου Ροδίων
Μεσαιωνικό Ρόδου

Τετάρτη, 10 Ιουνίου 2009

8ο Πανελλήνιου Συνέδριο Ιδιοπαθών Φλεγμονωδών Νοσημάτων του Εντέρου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Tην Παρασκευή 12 Ιουνίου αρχίζουν οι εργασίες του 8ΟΥ Πανελλήνιου Συνεδρίου Ιδιοπαθών Φλεγμονωδών Νοσημάτων του Εντέρου, στο Ξενοδοχείο Rodos Palace. Αναμένονται στο νησί μας περί τα 800 άτομα μεταξύ γιατρών και συνοδών μελών, αριθμός ρεκόρ για το συγκεκριμένο συνέδριο. Αιτία της μεγάλης συμμετοχής αποτελεί το ενδιαφέρον επιστημονικό πρόγραμμα και η συνεδριακή υποδομή παράλληλα με τις ομορφιές της Ρόδου.
Η επίσημη εναρκτήρια τελετή θα πραγματοποιηθεί το βράδυ της Παρασκευής στις 9.30 στον αύλειο χώρο του Καστέλλο, όπου μεταξύ των άλλων χαιρετισμό θα απευθύνει και ο Δήμαρχος Ροδίων κ. Χ. Χατζηευθυμίου αφού το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Ροδίων.
Αμέσως μετά στον ίδιο χώρο θα ακολουθήσει ομιλία της Αρχαιολόγου κας Μαρίας Κόλλια-Μιχαλάκη με θέμα: Η Ρόδος μέσα από την καλλιτεχνική δημιουργία.
Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι πριν την εναρκτήρια τελετή, την Παρασκευή στις 8.15 το βράδυ στην αίθουσα Νεφέλη του Ξενοδοχείου Rodos Palace, θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της έκθεσης μέρους της Ιδιωτικής Συλλογής Έργων Τέχνης, του Δρ. Νικολάου Φρόνα και Αικατερίνης Κωνσταντινίδη Φρόνα. Η εκδήλωση αυτή είναι ενταγμένη στο πολιτιστικό πρόγραμμα του συνεδρίου και οι πόρτες τις θα είναι ανοικτές και για το κοινό της Ρόδου.
Η έκθεση θα παραμείνει ανοικτή Παρασκευή από τις 19.00,
Σάββατο και Κυριακή 10.00 – 15.00 και 17.00 -21.00.
Το συνέδριο θα κλείσει με το αποχαιρετιστήριο δείπνο το Σάββατο βράδυ στη Καλλιθέα.

Τρίτη, 9 Ιουνίου 2009

Πρωτόγνωρη απαξίωση του πολιτικού συστήματος.

ΠΩΣ ΘΑ ΚΑΛΥΦΘΕΙ ΤΟ ΚΕΝΟ;
Από όποια σκοπιά κι αν κοιτάξει κανείς τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών του 2009, το σημαντικότερο συμπέρασμα είναι η πρωτόγνωρη απαξίωση του πολιτικού συστήματος. Όχι μόνο της κυβέρνησης, όχι μόνο του δικομματισμού, αλλά και των αριστερών κομμάτων. Αυτό αποδεικνύεται κι απο την πρωτοφανή για την Ελλάδα αποχή, αλλά κι από τη μείωση των ψηφοφόρων όλων των παραδοσιακών πολιτικών δυνάμεων. Η μείωση αυτή υπάρχει, έστω και διαφοροποιημένα για το κάθε κόμμα, ακόμα κι αν ψήφιζαν οι απέχοντες σε αυτές τις εκλογές. Η κυβερνητική ΝΔ συνετρίβη. Η αξιωματική αντιπολίτευση του ΠΑΣΟΚ δεν κατάφερε να αξιοποιήσει εκλογικά, δηλαδή σε πραγματικούς ψήφους, τη συντριβή της πρώτης κι ας την προσπέρασε, αφού κι αυτή έχασε ψηφοφόρους. Το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ επίσης έχασαν ψήφους. Μόνοι κερδισμένοι είναι οι δύο σχετικά νεότευκτοι, οι Οικολόγοι και ο ΛΑΟΣ, καθώς και το άθροισμα των λοιπών μικρότερων συνδυασμών. Κι αυτοί όμως δεν βρίσκονται έξω την κινούμενη άμμο που συγκροτεί σήμερα το εκλογικο σώμα. Ο ΛΑΟΣ πήρε(προσωρινά;) ψήφους απο τη ΝΔ, ενώ στη Θεσσαλονίκη όπου είχε συγκριτικά ισχυρή δύναμη, έχασε ψήφους από το Πανελλήνιο Μακεδονικο Μέτωπο. Οι Οικολόγοι σε συνθήκες απαξίωσης του πολιτικού συστήματος και διαρκούς επιδείνωσης των οικολογικών συνθηκών ήταν φυσικό να αγρεύσουν κι αυτοί(πόσο σταθερά;) ψήφους. Το Κόμμα Ελλήνων Κυνηγών(φύση-κυνήγι-ψάρεμα-παράδοση), που ξεπέρασε τη ΔΡΑΣΗ των κ.κ. Μάνου, Κοντογιαννόπουλου, Μπουτάρη και σχεδόν ισοψήφισε με το Μακεδονικό Μέτωπο των κ.κ. Παπαθεμελή και Ζουράρη, προσθέτει επίσης τη δική του υπερεαλιστική πινελιά στο εκλογικό σκηνικό.
Κι ύστερα από όλα αυτά έρχεται, ο πρωθυπουργός Κ.Καραμανλής να δηλώσει για νιοστή φορά, ότι θα συνεχίσει με ακόμα πιό αποφασιστικούς ρυθμούς το έργο του. Ο Γ. Παπανδρέου περιχαρής να λέει «κερδίσαμε την εμπιστοσύνη του ελληνικούλαού» με ένα λίγο πάνω από το ένα τρίτο των ψηφισάντων και με μια αποχή σφαλιάρα. Από κοντά, σε ένα διαγωνισμό ευτυχίας, ο άσπονδος σύντροφός του Β.Βενιζελος να προιωνίζει την κοινοβουλευτική αυτοδυναμία του ΠΑΣΟΚ. Η Α. Παπαρήγα, με επίσης χαμένο το ΚΚΕ, να χαμογελά για την αντοχή των κομμουνιστών και μέσα της ακόμα πιό πολύ για τον ακόμα πιό πολύ χαμένο ΣΥΡΙΖΑ.
Ο ΣΥΡΙΖΑ μια πικραμένη ιστορία.... Γέννησε ελπίδες. Τις σπατάλησε(;) έχοντας στο νου του όχι την Άνοιξη της Ελλάδας, αλλά την αυτοαναπαραγωγική «Άνοιξη της Αριστεράς». Ασχολήθηκε πιο πολύ, παρά τους επί μέρους αγώνες του, όχι με τη διαμόρφωση μιας νέας πολιτικής για την έξοδο της χώρας και της μεγάλης πλειοψηφίας του λαού από το τέλμα, αλλά με τον άγονο υπερκερασμό του ΚΚΕ, τη νεκρανάσταση των εσωκομμουνιστικών ανταγωνισμών, για να καταλήξει σε μάλλον φτηνές δημαγωγίες και τακτικισμούς.
Από αυτή την ανάλυση δεν πρέπει να αφήσουμε απ’ έξω εμάς τους πολίτες. Όποιος κοροϊδεύει τον άλλον κοροϊδεύει τα μούτρα του. Ορθώς μουτζώθηκε το πολιτικό σύστημα. Αν μουτζώσουμε και τους εαυτούς μας, υπάρχει ελπίδα. Το νέο δεν μπορεί να είναι δημιουργικό δίχως συμμετοχή, προσπάθεια, θυσία και τη μέγιστη δυνατή ενότητα. Αλλιώς το κενό που έχει ήδη δημιουργηθεί θα καλυφθεί από τις πιό ιδιοτελείς ανίκανες και καταστροφικές δυνάμεις, όποιο πρόσημα κι αν αυτές φέρουν.
Δημήτρης Κουμάνταρος
Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΘΕΝΑ
http://kanenaskathenas.wordpress.com/

Δευτέρα, 8 Ιουνίου 2009

ΣΑΒΒΑΤΟ 13 ΙΟΥΝΙΟΥ 2009 «3α ΠΑΡΧΑΡΙΑ» ΣΤΗ ΦΥΣΚΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΡΟΥΣΣΩΝ

Σε θεσμό καθιερώνονται πλέον τα «ΠΑΡΧΑΡΙΑ» στο δήμο Κρουσσών, για τα πολιτιστικά δρώμενα του νομού Κιλκίς.

Το Σάββατο 13 Ιουνίου 2009, στις 17:00 στον χώρο του παλαιού κατασκηνωτικού χώρου της Φύσκας, θα πραγματοποιηθεί για 3η χρονιά η ετήσια εκδήλωση «ΠΑΡΧΑΡΙΑ», από τον πολιτιστικό οργανισμό δήμου Κρουσσών, με την συνεργασία και συμμετοχή όλων των πολιτιστικών φορέων του δήμου.
ΝεόφυτοςΠαπαδόπουλοςδήμαρχοςΚρουσσώννομούΚιλκίς
Οι εκδηλώσεις «ΠΑΡΧΑΡΙΑ» αναβιώνουν το ποντιακό έθιμο υποδοχής των βοσκών από τα ορεινά βοσκοτόπια του καλοκαιριού. Περιλαμβάνουν ποντιακή μουσική και χορούς, έκθεση και προβολή υλικού αγροτικής και πολιτιστικής κληρονομιάς και προσφορά παραδοσιακών ποντιακών εδεσμάτων, τα οποία παρασκευάζονται από τις γυναίκες της περιοχής.
ΝίκοςΑμοιρίδηςπρόεδροςπολιτιστικούσυλλόγουΑΚΡΙΤΕΣΕΠΑΛΟΦΟΥΝεόφυτοςΠαπαδόπυλοςδήμαρχοςΚρουσσώννομούΚιλκίςΝίκοςΑμοιρίδηςπρόεδροςπολιτιστικούσυλλόγου
Θα υπάρχει πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα. Παραδοσιακούς χορούς θα παρουσιάσουν οι «ΑΚΡΙΤΕΣ ΕΠΤΑΛΟΦΟΥ», ο πολιτιστικός σύλλογος ΠΙΚΡΟΛΙΜΝΗΣ, ο πολιτιστικός σύλλογος ΠΑΛΑΤΙΑΝΟΥ και η Ένωση Ποντίων Ν. Κιλκίς «ΟΙ ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ».
Οι «ΑΚΡΙΤΕΣ ΕΠΤΑΛΟΦΟΥ» συμμετέχουν στην εκδήλωση με δικό τους περίπτερο, στο οποίο θα ενημερώνεστε για τις δράσεις του συλλόγου. Τα χορευτικά τμήματα του συλλόγου με τον Στέλιο Ιωαννίδη στη λύρα και τον Γιώργο Σιγηρόπουλο στο νταούλι υπό την καθοδήγηση του χοροδιδασκάλου κ. Θεόδωρου Ζολώτα, θα παρουσιάσουν παραδοσιακούς χορούς του Πόντου. Επίσης θα έχετε την ευκαιρία να γευτείτε παραδοσιακά ποντιακά εδέσματα τα οποία θα παρασκευάσουν μέλη του συλλόγου.
http://akrites.madblog.gr/note/7725/

ΤΡΙΤΗ-13-ΙΟΥΝΙΟΥ-2009-«3α-ΠΑΡΧΑΡΙΑ».
Ακρίτες Επταλόφου
http://akrites.madblog.gr/
http://gr.mc282.mail.yahoo.com/mc/compose?to=akriteseptalofou@yahoo.gr

Σάββατο, 6 Ιουνίου 2009

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ 8ου ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΙΔΙΟΠΑΘΩΝ ΦΛΕΓΜΟΝΩΔΩΝ ΝΟΣΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΕΝΤΕΡΟΥ, ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΕΞΑΧΘΕΙ ΑΠΟ 12-14 ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ RODOS PALACE,
ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΕΚΘΕΣΗ ΜΕΡΟΥΣ ΤΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΕΡΓΩΝ ΤΕΧΝΗΣ
ΤΟΥ Δρ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΑΙ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΦΡΟΝΑ.
Η ΕΚΘΕΣΗ ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΘΕΙ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΝΕΦΕΛΗ
ΤΟΥ RODOS PALACE ΑΠΟ 12-14 ΙΟΥΝΙΟΥ.

Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής στη Σορωνή

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Πολιτιστικός & Λαογραφικός Σύλλογος Σορωνής «Το Αμπερνάλλι» εντάσσεται και φέτος (για 2η συνεχή χρονιά) στο δίκτυο της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί, υπό την αιγίδα του Δήμου Καμείρου και του ΟΠΑΔ, την Κυριακή 21 Ιουνίου στο Άλσος του Αγίου Σουλά.
Από τις 6 το απόγευμα έως αργά το βράδυ 10 μουσικά σχήματα θα ανέβουν στην σκηνή για να γιορτάσουμε μαζί την Ευρωπαϊκή μέρα Μουσικής. Την εκδήλωση στηρίζει το κέντρο μουσικής Φώτης Γιακουμάκης.Η είσοδος είναι ελεύθερη.
Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στην ιστοσελίδα του Συλλόγου: www.ampernalli.gr
Εκ του ΔΣ
Πολιτιστικός & Λαογραφικός Σύλλογος Σορωνής
« Το Αμπερνάλλι»
www.ampernalli.gr
Τηλ/Φαξ: 2241041170
e-mail: ampernalli@gmail.com
Πρόεδρος: Σταυριά Βαρβάρα, τηλ.2241042085

Παρασκευή, 5 Ιουνίου 2009

ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ

Γειά σας
Σαν και εσάς και εγώ, χωρίς σταματημό όλα αυτά τα χρόνια, προσπαθώ να προσφέρω στην Ελλάδα το όραμά μου για μια Ελλάδα που να αγαπάει το πράσινο, την ανάπτυξη, την Ιστορία της, τον πολιτισμό της και πανω από όλα να αγαπάει τα παιδιά της.Κάποιες φορές χρησιμοποιώ υπέρμετρο χιούμορ ή και εκκεντρικές εμφανίσεις προκειμένου να με ακούσουν.
Σε αυτές τις Ευρω-Εκλογές ζητώ τη ψήφο σας γιατί όπως και εσείς οι ίδιοι γνωρίζετε, το οικοσύστημά μας είναι σε οριακά επίπεδα. Οι προηγούμενες κυβερνήσεις ( συμπεριλαμβανομένων και των ευρωπαϊκών), δεν έδωσαν την πρέπεουσα σημασία στην κατεύθυνση αυτή με αποτέλεσμα τη σημερινή πραγματικότητα.
Θα είναι χαρά μου να γνωρίζω ότι σας έχω στο πλευρό μου. Να είστε σίγουροι ότι Ο Βεργής δεν θα διαψεύσει τις προσδοκίες σας και δεν θα σας γυρίσει ποτέ την πλάτη σε οποιαδήποτε δραστηριότητα με χρειαστείτε.
Προσέξτε το ψηφοδέλτιο να μην κάνετε λάθος γιατί υπάρχουν και άλλοι οικολόγοι ( ΓΙΑΛΑΝΤΖΙ ) που χρησιμοποιούν την οικολογία σαν όχημα προκειμένου να περάσουν τα άνομα σχέδιά τους. Το Ψηφοδέλτιό μας έχει την φωτογραφία μου και γράφει
"ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΒΕΡΓΗΣΕΛΛΗΝΕΣ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ"
΄Είναι ψηφοδέλτιο με αντιπροσωπευτικές συμμετοχές από ποικίλα κοινωνικά στρώματα, ανθρώπους επιστήμονες, ανθρώπους επιχιερηματίες, ανθρώπους απλούς, ανθρώπους καλλιτέχνες, ανθρώπους με ειδικές δεξιότητες.και πάνω από όλα είναι ψηφοδέλτιο με ανθρώπους.
Σας ευχαριστώ για την φιλοξενία και προσδοκώ την στήριξή σας.
Μπορείτε να δείτε τις θέσεις μας βλέποντας το πολιτικό μας μήνυμα .
Πρακαλώ πιέστε εδώ http://www.ecologists.gr/VIDEOSPOT/10lepto/10lepto.html
----------------------------------------------------------
ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ "ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΒΕΡΓΗΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ"ΜΑΥΡΟΜΙΧΑΛΗ 16ΑΘΗΝΑΤΗΛ 2103627740
Το παρόν εμπεριέχει τα ακριβή στοιχεία του αποστολέα
Sign up Remove

Τετάρτη, 3 Ιουνίου 2009

Με πλήθος κόσμου κατακλύστηκε το κέντρο της πόλης, με αφορμή τον τριήμερο εορτασμό των λουλουδιών από τον Πολιτιστικό Οργανισμό Δήμου Ροδίων

01/06/2009
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Με πλήθος κόσμου κατακλύστηκε το κέντρο της πόλης, με αφορμή τον τριήμερο εορτασμό των λουλουδιών από τον Πολιτιστικό Οργανισμό Δήμου Ροδίων, τn περασμένη Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή.
Οι ποικίλες εκδηλώσεις (εκθέσεις, λουλουδιών φυτών και ειδών κηπουρικής, διάφορα είδη σχετικά με τα λουλούδια και διάφορα μουσικοχορευτικά δρώμενα) στις οποίες έλαβαν μέρος πολλοί φορείς, πραγματοποιήθηκαν με ιδιαίτερη επιτυχία, με κορύφωση την αγαπημένη παρέλαση, το απόγευμα της Κυριακής.
Οι Σχολές Χορού που συμμετείχαν, έδωσαν το δικό τους χρώμα και κίνηση στην πολυπληθή παρέλαση, ενώ σημαντικές ήταν η συμμετοχή Παιδικού Σταθμού, Δημοτικά Σχολεία, Συλλόγων και ιδιωτικών και δημοσίων φορέων. Με πανέμορφες, πολύχρωμες στολές, λουλουδένια στεφάνια στο κεφάλι, αρκετές φορές με συνοδεία ζώων (πτηνά ,άλογα κλπ) και με μια ιδιαίτερη μουσική επένδυση για οδηγό, οι συμμετέχοντες χάρηκαν τη γιορτή, αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα των παριστάμενων, μικρών και μεγάλων, ντόπιων και τουριστών, αλλά και των επισήμων, που πραγματικά δεν σταμάτησαν να φωτογραφίζουν το όμορφο θέαμα.
Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού για το ωραιότερο άρμα είναι ως εξής :
1o Βραβείο και χρηματικό έπαθλο 1.000 €
Δωδεκανησιακός Σύλλογος Γονέων, Συγγενών και Φίλων Εξαρτημένων Ατόμων, με θέμα:
«Η ζωή είναι ωραία χωρίς ουσίες».
Έπαινοι για Άρματα :
1ος: «Γυναίκες χωρίς Σύνορα», με θέμα: «Η Περσεφόνη – Διαχρονική Μορφή της Αναγέννησης του ανθρώπου και της φύσης».
2ος : «Πολιτιστικός Σύλλογος Μουσουλμάνων Ρόδου «Η ΑΔΕΛΦΟΣΥΝΗ», με θέμα «Το σμαραγδένιο νησί».
3ος : «Φάρμα Ρόδου».
Έξι έπαινοι δόθηκαν στα παρακάτω πεζοπόρα τμήματα:
1ος Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ρόδου «Αδελφότης Αίματος», με θέμα «Είσαι 18- 65» και «είσαι εθελοντής αιμοδότης».
2ος Σύλλογος γονέων, και κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Γενναδίου Δήμου Νότιας Ρόδου, με θέμα : «Μάννα γη».
3ος Σύλλογος Γονέων και κηδεμόνων του 16ο Δημοτικού Σχολείου Πόλεως Ρόδου Ανάληψης, με θέμα: «Μικροί κηπουροί εν δράση».
4ος Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων
5ος Ποδηλατικός Όμιλος Ρόδου « Ροδήλιος», με θέμα: «Ποδήλατο στην πόλη για να χωράμε όλοι».
6ος Συνοικιακό Σωματείο Αγ. Νικολάου και Αγ. Δημητρίου, με θέμα : «Ο Ζέφυρος».
ΕΙΔΙΚΟΣ ΕΠΑΙΝΟΣ
Στο Δωδεκανησιακό Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία «Η Ελπίδα», με θέμα: «Βοηθήστε όλοι για το Περιβάλλον».
Ακόμη, απονεμήθηκαν Αναμνηστικά Διπλώματα για τα αποτελέσματα του διαγωνισμού για τους ωραιότερους κήπους, και αυλές οικιών εντός του Δήμου Ροδίων, από τον Δήμαρχο Ροδίων κ. Χατζή Χατζηευθυμίου και τον Πρόεδρο του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Ροδίων κ. Παναγιώτη Σακελλαρίου:
ΚΗΠΟΙ
1ο Βραβείο: Ευγενία Αποστολά (Διασκουρίδου – Αρτέμιδος , Περιοχή Μόντε Σμιθ)
2ο << : Εύη Ατζέμη Γρηγόρης Τσιόγκας (Ησιόδου – Αρτέμιδος Περιοχή Μόντε Σμιθ) 3ο << : Πολυτίμη Πεζουβάνη ( Περιοχή Αγία Βαρβάρα) ΑΥΛΕΣ 1ο Βραβείο: Καληωράκης Μιχαήλ ( Οικισμός Απόλλων) 2ο << : Αναστασία και Γιώργος Καρακωνσταντής (Καμίνδου 20 Καρακόνερο). 3ο << : Ειρήνη Πρωτόπαπα και Γιώργος Μαρίνος ( Ηλιούπολη Ανάληψης) Έπαινος Άννα Σωτηράκη ( Λεμεσού 9 – 11) Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες του εορταστικού τριημέρου που μας έδωσαν την ευκαιρία να απολαύσουμε ένα τόσο όμορφο θέαμα στο ξεκίνημα του καλοκαιριού, καθώς και στους βραβευθέντες του διαγωνισμού που με το μεράκι τους ομορφαίνουν την περιοχή και την πόλη μας.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου